15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFURT IMPRESIONANT pe PIAŢA DE CAPITAL. Şeful IFC România ar fi fost...

FURT IMPRESIONANT pe PIAŢA DE CAPITAL. Şeful IFC România ar fi fost prădat de acţiuni în valoare de 200.000 de euro

Ana Maria Mihăescu, şeful misiunii IFC România (Corporaţia Financiară Internaţională, membru al Grupului Băncii Mondiale) a fost victima unui furt impresionant, informează Bursa.ro.

I-au fost furate acţiuni în valoare de 200.000 de euro, cu ajutorul unui buletin falsificat.

Pe Portaul Instanţelor de Judecată apare un dosar în care Ana Maria Mihăescu se constituie parte civilă într-un dosar de înşelăciune.

Ştefan Fleşer, Nicolae paul Macovei, Livia Galea, Mihai Corcoveanu, Dorel Ioniţă, Ioan Pungilă, Bogdan Belu Koteles şi Anton Hantiu ar fi înşelat-o pe persoana respectivă, potrivit portal just.ro. Toţi au fost trimişi în judecată, la sfârşitul lunii iulie, pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

Anchetatorii spun că persoana prejudiciată este ”o persoană importantă”, însă nu precizează dacă este vorba despre această şeful IFC.

Prim-procurorul Adriana Şandru de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a declarat pentru România Liberă că, ”în perioada februarie 2013 – aprilie 2013 inculpaţii au reuşit inducerea în eroare a reprezentanţilor societăţii de Broker ai ACTINVEST SA Braşov, pe care i-au determinat, folosind o carte de identitate falsă, să tranzacţioneze la bursă acţiunile deţinute de partea vătămată cauzându-i un prejudiciu de peste 900.000 lei (9 miliarde lei vechi), adică aproximativ 200.000 de euro, bani ridicaţi de inculpaţi din contul bancar anume deschis la Raiffeisen Bank”.

Pentru cartea de identitate falsificată s-a folosit fotografia Liviei Galea, iar contul a fost deschis la Raiffeisen Banck pe numele acesteia.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Sibiu, iar următorul termen de judecată a fost programat pentru 9 octombrie, ”pentru a se efectua adresa la Alfa Finance şi pentru a se efectua referate de evaluare pentru inculpaţi”. 

La termenul din 17 septembrie, magistraţii Tribunalului Sibiu au menţinut măsura de arest preventiv pentru Daniel Ioniţă, Mihai Corcoveanu şi Nicolae Paul Macovei.

Cele mai citite

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă