16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialFrunzăverde: Am discutat posibilitatea înfiinţării unui minister al afacerilor europene; nu s-a...

Frunzăverde: Am discutat posibilitatea înfiinţării unui minister al afacerilor europene; nu s-a decis

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni că în şedinţa coaliţiei a avut loc o discuţie privind posibilitatea înfiinţării unui minister al afacerilor europene, dar că nu s-a luat nicio decizie, informează Mediafax.

“A fost o discuţie pe care şi premierul Emil Boc a avut-o la Bruxelles în legătură cu posibilitatea de a înfiinţa un minister al afacerilor europene. A fost o discuţie privind posibilitatea înfiinţării unui asemenea minister, dar nu s-a luat nicio hotărâre (în coaliţie – n.r.)”, a declarat Sorin Frunzăverde.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că miniştrii care nu s-au ocupat sau “nu au ţinut în mână” programele de investiţii “au o mare responsabilitate” şi este de văzut “dacă mai pot rămâne în guvern sau nu”.

Întrebat dacă îşi menţine declaraţia dată la ultima participare la o şedinţă de guvern, conform căreia miniştrii vor fi evaluaţi până la 30 iunie, Traian Băsescu a spus: “Categoric da”.

“Până după 30 iunie, după ce vede execuţia pe primele şase luni, pentru că, după mine, este un criteriu extrem de important utilizarea banilor pentru investiţii, pentru că astea creează locuri de muncă. Iar miniştrii care nu s-au ocupat sau nu au ţinut în mână programele de investiţii, nu au presat pe compartimentele care trebuia să stimuleze derularea investiţiilor cred că au o mare responsabilitate şi trebuie să vedem dacă mai pot rămâne în guvern sau nu”, a menţionat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut miniştrilor, la şedinţa de Guvern din 8 iunie, la care a participat, să se gândească dacă mai pot face parte din Guvern după 30 iunie, în cazul în care datele care vor fi analizate pentru primul semestru vor indica un nivel redus al absorbţiei fondurilor UE şi al investiţiilor în domeniile pe care le gestionează.

Cele mai citite

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

EXCLUSIV. Băneasa nu e lăsat aeroport de rezervă pentru Otopeni. Avioanele de pe Otopeni, nevoite să treacă munții într-un motor, în caz de urgență

Aeronavele care sunt nevoite să aterizeze de urgență după decolarea de pe Otopeni sau înainte de aterizarea pe acest aroport, în cazul unor defecțiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă