19.6 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecialFRF comentează ratarea calificării la Mondiale

FRF comentează ratarea calificării la Mondiale

România a pierdut din nou şansa de a fi prezenţa la un turneu final. Naţională lui Piţurcă nu a reuşit să elimine Grecia şi să se califice la Campionatul Mondial din 2014. Pe site-ul oficial al FRF, sub titlul ”€œTristete şi dezamăgire după ratarea calificarii”, este prezentată reacţia oficială a federalilor.

”€œDin păcate, echipă noastră naţională nu a izbutit calificarea la turneul final al Cupei Mondiale FIFA 2014, remiza de marţi seară, 19 noiembrie, 1-1 contra Greciei (Torosidis 55 a€“ autogol / Mitroglou 23), fiind insuficienţă pentru a remonta înfrângerea cu 1-3 din prima manşa a play-off-ului de calificare la Cupă Mondială FIFA 2014, disputată cu patru zile în urmă la Pireu.

Naţională Greciei a fost superioară şi a obţinut o calificare meritată, tricolorii luptând şi dorindu-şi calificarea, numai că, din păcate, elenii s-au dovedit a fi superiori.

Dorim să mulţumim tuturor celor 53.174 fantastici suporteri prezenţi aseară în tribunele Arenei Naţionale şi, în egală măsură, tuturor românilor care şi-au încurajat naţională de-a lungul unei campanii de calificare care nu s-a încheiat aşa cum ne-am dorit cu totii”.

În acelaşi comunicat apăr şi câteva statistici bifate de naţională la meciul de aseară:

– Al 648-lea meci al echipei naţionale (al 266-lea pe teren propriu) s-a soldat cu al 162-lea egal (al 53-lea acasă).

– Am consemnat 32-a confruntare cu Grecia, acesta fiind al 9-lea egal.

– Al 18-lea autogol din istorie primit de la adversari de naţională noastră.

– Partidă de aseară a coincis cu meciul 90 că selecţioner pentru Victor Piţurcă şi cu a 5-a banderola de căpitan pentru Chiriches.

– Autogolul lui Torosidis a fost al 18-lea din istorie în favoarea României.

– A fost al 5-lea meci al naţionalei noastre condus de Milorad Mazic, cu care avem un bilanţ de câte 2 victorii şi înfrângeri, acesta fiind primul egal.

– Va fi al 13-lea turneu final de Campionat Mondial de la care va lipsi România.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 833: SUA anunță că Biden se va întâlni de două ori cu Zelenski

Preşedintele SUA, Joe Biden, se va întâlni cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în marja festivităţilor celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia,...

Anchetă în MAI, după ce un polițist și-a pierdut bulanul în Șoșoacă

Ilustrație: Marian Avramescu Ministerul Afacerilor Interne (MAI) este așteptat să demareze o anchetă internă, după un nou videoclip de campanie al senatoarei cu SOS,...

Încă o țară europeană recunoaște statul Palestina

Parlamentul Sloveniei a votat un decret de recunoaştere a statului Palestina, prin decizia în forţă a coaliţiei de guvernământ care a respins o moţiune...
Ultima oră
Pe aceeași temă