15 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialFranţa va susţine candidatura Serbiei la UE, dar se va opune integrării...

Franţa va susţine candidatura Serbiei la UE, dar se va opune integrării Turciei

Franţa va susţine, cu ocazia Consiliului European din 9 decembrie, candidatura Serbiei pentru integrarea în UE, cu condiţia unor “progrese concrete” în dialogul cu Kosovo, şi va continua să se opună candidaturii Turciei, anunţă purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, citat de AFP, scrie Mediafax.

“Franţa ar putea susţine acordarea statutului de candidat Serbiei, dar cu condiţia reluării dialogului cu Kosovo şi unor progrese concrete”, a declarat Valérie Pécresse.

În schimb, Parisul consideră “prematură” iniţierea discuţiilor pentru acordarea din decembrie a statutului de candidat statului Muntenegru, propunând rediscutarea subiectului la jumătatea anului 2012.

În cazul Kosovo, Franţa este favorabilă unui “acord de principiu pentru iniţierea dialogului pe tema vizelor şi fixării unui termen pentru eliminarea acestora”, precizează Guvernul de la Paris.

Potrivit lui Valerie Pecresse, Guvernul francez se opune categoric oricărei perspective privind admiterea Turciei în cadrul Uniunii Europene. “Poziţia Franţei nu s-a schimbat în privinţa abordării şi rezultatelor negocierilor cu această ţară”, a subliniat Valérie Pécresse.

Cele mai citite

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...
Ultima oră
Pe aceeași temă