14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialFranta - Italia, reeditarea finalei CM

Franta – Italia, reeditarea finalei CM

Runda a doua a preliminariilor CE programeaza astazi 21 de meciuri, capul de afis fiind intalnirea de la Paris, unde se intalnesc finalistele ultimei editii a Cupei Mondiale, Franta si Italia. Dincolo de miza calificarii, partida este una a orgoliilor uriase care inconjoara cele doua nationale, “cocosii” avand prilejul sa dovedeasca in fata propriului public ca ei sunt cei mai buni din lume, chiar daca au pierdut finala CM. Dupa prima mansa a calificarilor, nelipsita de surprize, partidele ce se disputa astazi par ceva mai echilibrate.

Grupa A. Meciul cel mai disputat dintre cele patru care au loc azi va fi intre echipele Poloniei si Serbiei. Polonezii au pierdut acasa, sambata, meciul cu Finlanda, in timp ce sarbii au castigat greu, 1-0, partida cu Azerbaidjan. Tot in grupa A se mai disputa meciurile: Armenia – Belgia, Azerbaidjan – Kazahstan si Finlanda Ð Portugalia.
Grupa B. In afara marelui meci Franta Ð Italia, mai sunt programate partidele: Lituania – Scotia, unde balticii au fost performerii primei runde, dupa ce au incheiat la egalitate, la Napoli, disputa cu Italia, campioana mondiala – si Ucraina – Georgia.
Grupa C. Gazdele pornesc ca favorite in partidele: Norvegia – Moldova, Turcia – Malta si Bosnia-Hertegovina Ð Ungaria.
Grupa D. Programeaza numai doua intalniri: San Marino – Germania si Slovacia – Cehia.
Grupa E. Doua meciuri tari. Rusia, care a stat sambata, are ca adversara echipa Croatiei, iar Anglia joaca in deplasare cu Macedonia. In cel de-al treilea meci al grupei, Israel joaca acasa cu Andorra.
Grupa F. Islanda, revelatia primei runde dupa victoria cu 3-1 in deplasare cu Irlanda de Nord are ca adversar, acasa, Danemarca. Se mai disputa partidele Suedia – Liechtenstein si Irlanda de Nord – Spania.
Grupa G. In grupa noastra, Olanda, care s-a instalat in fruntea clasamentului dupa victoria cu 1-0 in fata Luxemburgului, joaca pe teren propriu cu Belarus, formatie care a incheiat surprinzator la egalitate partida de la Minsk cu Albania. Bulgaria deschide la Sofia seria preliminariilor in meciul cu Slovenia. La Tirana, Albania-Romania.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă