16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialFranţa, îndemnată să modifice strategia faţă de romi

Franţa, îndemnată să modifice strategia faţă de romi

Franţa trebuie să pună capăt politicii de expulzare a romilor şi trebuie să elimine imediat restricţiile impuse pe piaţa muncii cetăţenilor români şi bulgari, cere Rob Kushen, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Omului, o organizaţie cu sediul la Budapesta, citată de Mediafax.

În campania electorală, Francois Hollande anunţase că nu va continua campania fostei Administraţii Nicolas Sarkozy de expulzare a romilor.

Însă, în august, autorităţile franceze au evacuat numeroase tabere de romi, expulzând 250 de persoane în doar o săptămână.

“Administraţia Francois Hollande trebuie să se distingă de Administraţia precedentă prin modificarea Strategiei de integrare a romilor. (…) Trebuie să înceteze politica de evacuare a taberelor de nomazi şi expulzările. În plus, trebuie să elimine imediat toate restricţiile pe piaţa muncii impuse cetăţenilor români şi bulgari”, a declarat Kushen conform EUObserver.

Cele mai citite

Șapte decese în focarele de infecție din locuințele sociale

Șapte persoane fără adăpost au murit în ultimii ani din cauza condițiilor inumane din containerele administrate de Primăria Râmnicu Sărat din județul Buzău,...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...
Ultima oră
Pe aceeași temă