21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialFranța înăsprește controalele asupra deținuților radicalizați din închisori

Franța înăsprește controalele asupra deținuților radicalizați din închisori

Franța plănuiește să intensifice controalele la care sunt supuși deținuții care au fost închiși pentru legături cu jihadismul, după ce angajatul unui penitenciar a fost rănit grav, informează ministrul Justiției din Franța, Jean-Jacques Urvoas, potrivit agenției EFE, citată de Agerpres.

 Într-un interviu publicat în Le Journal du Dimanche, ministrul Justiției a anunțat că o serie de măsuri vor fi aplicate „progresiv”, începând de luni. Acestea vizează 1.400 de deținuți radicali, care se află în 188 de închisori din Franța, și mai ales cei 325 de deținuți trimiși după gratii pentru cazuri de terorism.

Prioritatea numărul unu este de a evita comunicarea între acești deținuți și ceilalți, motiv pentru care se va evita aglomerarea centrelor penitenciare. În plus, se are în vedere întărirea controalelor în interiorul închisorilor astfel încât niciun spațiu să nu mai rămână nesupravegheat.

Ministrul francez a amintit că în urma reformării unei legi, în iunie, va fi modificat și regimul perchezițiilor, care se vor intensifica. În plus, vor fi formate echipe de securitate a penitenciarelor pentru ca închisorile să fie mai bine pregătite pentru a interveni atunci când apar probleme de securitate.

Urvoas a mai anunțat că în cele cinci unități experimentale care s-au creat pentru prevenirea radicalizării, în care există în prezent 89 de deținuți, va fi modificat „imediat” regimul de detenție. Aceasta înseamnă că amplasarea deținuților în celule va fi modificată mai des, făcându-se rotații sistematice, percheziții mai dese, obiectele personale pe care aceștia le pot avea vor fi limitate — pentru a evita primirea de obiecte interzise și pentru ca deținuții să nu-și facă provizii — și vor fi restricționate inclusiv produsele care pot fi achiziționate de la cantinele închisorilor. Totodată, va fi impus un control mai strict asupra publicațiilor provenite din exterior pe care deținuții le pot consulta.

Cele mai citite

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Rolls-Royce își extinde fabrica pentru a putea construi mașinile mult mai încet ca în prezent

Rolls-Royce își extinde fabrica din Chichester, Anglia, cu cinci noi clădiri, construcția fiind planificată să înceapă anul viitor, scrie CNN. De obicei, atunci când un...
Ultima oră
Pe aceeași temă