21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialFranța: Două inculpări după asasinarea preotului Jacques Hamel

Franța: Două inculpări după asasinarea preotului Jacques Hamel

Doi bărbați având legătură cu unul dintre asasinii unui preot ucis marți în Franța au fost inculpați duminică și plasați în detenție, a anunțat parchetul din Paris, informează AFP, potrivit Agerpres.

Farid K., 30 de ani, un văr al lui Abdel Malik Petitjean, unul dintre cei doi autori ai atacului din biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray (nord-vest), a fost inculpat și plasat în detenție. A doua inculpare îl vizează pe Jean-Philippe J., un bărbat de 20 de ani care a încercat să ajungă în Siria în iunie cu Petitjean.

Farid K., originar din Nancy (est), "a avut cunoștința deplină, cu excepția locului și zilei precise, a unui proiect iminent al vărului său de acțiune violentă", a indicat parchetul mai devreme. El a fost inculpat pentru "asociație de răufăcători în legătură cu o organizație teroristă criminală".

Abdel Malik Petitjean și al doilea ucigaș, Adel Kermiche, ambii în vârstă de 19 ani și susținând că acționau în numele organizației Statul Islamic (SI), au asasinat marți în biserica sa un preot de 85 de ani, Jacques Hamel, înainte de a fi uciși de forțele de poliție.

Jean-Philippe J., 20 de ani, obiect al unei fișe a serviciilor de informații, s-a dus pe 10 iunie în Turcia cu Abdel Malik Petitjean. Jean-Philippe J. a fost inculpat într-o anchetă separată de cea deschisă asupra atacului din biserică la 26 iulie.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...
Ultima oră
Pe aceeași temă