21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFranţa: Comisie parlamentară, înfiinţată pentru a ancheta acţiunile autorităţilor împotriva terorismului

Franţa: Comisie parlamentară, înfiinţată pentru a ancheta acţiunile autorităţilor împotriva terorismului

O comisie parlamentară a fost înfiinţată, în Franţa, pentru a ancheta modul în care autorităţile au acţionat pentru combaterea terorismului, în 2015, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Ancheta parlamentară va viza “mijloacele puse în aplicare de stat pentru a lupta împotriva terorismului începând din 7 ianuarie 2015”, ziua atentatului asupra redacţiei Charlie Hebdo, a anunţat marţi liderul grupului partidului de dreapta Republicanii, deputatul Christian Jacob.

Decizia de formare a comisiei a fost luată la cererea opoziţiei de dreapta, care a criticat anterior răspunsul puterii socialiste la atentatele de anul trecut.

Franţa a fost zguduită anul trecut de două serii de atentate. Şaptesprezece persoane au fost ucise între 7 şi 9 ianuarie în atacurile împotriva publicaţiei satirice Charlie Hebdo, a unui supermarket evreiesc şi a unor poliţişti. Zece luni mai târziu, atentatele islamiste din 13 noiembrie au lăsat în urmă 130 de morţi şi sute de răniţi la Paris. 

Imediat după această tragedie, fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, care conduce partidul Republicanii, a acuzat guvernul că nu a evaluat în mod corect situaţia. ‘Au fost oare trase toate concluziile după atentatele din luna ianuarie? Răspunsul este nu. Prea mult timp a fost pierdut’, a scris el în presă.

În parlamentul francez, comisiile de anchetă sunt formate din cel puţin 30 de membri, desemnaţi proporţional cu mărimea grupurilor parlamentare. Comisiile pot proceda la audieri, iar raportorul lor este abilitat să efectueze misiuni pe teren. Lucrările acestor comisii se pot întinde pe o perioadă de cel mult 6 luni.

Cele mai citite

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea...
Ultima oră
Pe aceeași temă