15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFrancezii sunt dezamăgiţi de Orange România. O vând?

Francezii sunt dezamăgiţi de Orange România. O vând?

În Europa, France Telecom a avut în primul trimestru vânzări în creştere uşoară. Doar în România Orange a înregistrat scăderi ale cifrei de afaceri.

 

Reprezentanţii France Telecom (grup care deţine şi Orange România) au anunţat că îşi evaluează portofoliul european, în sensul în care ar putea vinde unele „operaţiuni mai mici”. Directorul general al companiei, Stephane Richard, analizează viitorul operaţiunilor din ţări precum Austria, Belgia şi România.

Recul în România

Raportul financiar al France Telecom Orange prezentant marţi evidenţiază pentru primul trimestru al anului, comparat cu perioada similară a anului trecut, o creştere încetinită a vânzărilor pe continentul european, în timp ce în Orientul Mijlociu şi Africa expansiunea este în toi. Astfel, potrivit raportului, creşterea afacerilor din Africa (cu excepţia Egiptului) şi Orientul Mijlociu este de aproape 6%, susţinută prin noi operaţiuni. În schimp, „în Europa cifra de afaceri este în creştere cu 1,2%, în pofida scăderii înregistrate în România”.

Pe ansamblul ţărilor europene, cifra de afaceri a companiei este în creştere, cu excepţia României (cu un recul de 6,3%) şi a Elveţiei, unde s-a menţinut la acelaşi nivel cu anul trecut.

Creşterea inflaţiei din luna februarie 2011 peste nivelul aşteptat a accentuat scăderea consumului, nu doar pe piaţa telecomunicaţiilor, ci şi în alte domenii, rezultatele Orange fiind comparabile cu cele ale altor companii din România, din diferite industrii, se mai spune în comunicat.

Tendinţe de creştere

„Ultimii doi ani de criză economică şi-au pus amprenta pe obiceiurile de consum ale clienţilor. Chiar dacă observăm o oarecare îmbunătăţire a mediului economic, cererea va creşte într-un ritm mult mai lent, iar în domeniul telecom, care este oricum un domeniu cu o concurenţă feroce, eroziunea veniturilor va continua şi în trimestrele următoare”, a declarat, în comunicat, directorul general al Orange România, Thierry Millet.

Orange a anunţat luna trecută crearea unui joint venture cu Deutsche Telekom pentru a eficientiza achiziţiile de echipamente pentru operaţiunile celor două companii de pe mai multe pieţe europene, inclusiv din România.

Orange România avea 10,274 milioane de clienţi la sfârşitul lunii martie, cu 5% mai puţini faţă de nivelul de la aceeaşi dată din 2010, potrivit unui raport al grupului France Telecom. La finele anului trecut, Orange România avea 10,464 milioane de clienţi.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă