14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFotograful Jasper James surprinde "siluetele oraşului"

Fotograful Jasper James surprinde “siluetele oraşului”

Fotograful Jasper James s-a născut în Marea Britanie. A absolvit “London College of Printing” şi portofoliul său numără clienţi importanţi dintre care amintim Ferarri, Volvo, British Airways, Vanity Fair sau Telegraph Magazine. Ciclul de fotografii “Siluetele oraşului” (City Silhouettes ) a fost realizat în Tokyo, Japonia şi în Shenzhen, China.

 

Jasper James a acordat României libere un scurt interviu despre cariera sa, pe care îl puteţi citi în cele ce urmează:

România Liberă:Când ai decis că profesia de fotograf este cea mai bună alegere pentru tine? Ce alte planuri de carieră aveai la acel moment.
Jasper James: Am început să fac fotografii când aveam 20 de ani. Nu exista niciun plan B pe atunci pentru mine aşă că am continuat.

R.L.:Ce surprinde prima ta fotografie?
J.J.: Aveam foarte mulţi prieteni care cântau în formaţii, aşa că presupun că primele mele fotografii au fost legate de lumea muzicii.

R.L.:Ce fel de fotografii preferi: portrete, peisaje, de concept ?
J.J.: Îmi place mult să fotografiez oameni şi locuri, dar cred că cel mai mult depinde de tema proiectului în sine.

R.L.:Ai un model în viaţă, un artist preferat?
J.J.: Nu cred că am modele în viaţă pe care să le conştientizez. Da, apreciez mulţi artişti, scriitori, fotografi, regizori, muzicieni şi mă bucur de ce oferă ei. Sunt, însă, prea mulţi ca să pot să îi menţionez.

R.L.:Am observat că ai locuit în New York, Londra şi Beijing până acum. Care dintre acestea este preferatul tău?
J.J.: Încerc mereu să mă bucur de locul în care mă aflu la momentul specific. Aş menţionat totuşi despre Beijing faptul că este un oraş puternic, vibrant, care totuşi poate fi dificil din cauza calităţii aerului care lasă de dorit de foarte multe ori.

R.L.:Cum este să lucrezi pentru clienţi ca British Airways, Volvo, Ferrari sau pentru reviste ca Vanity Fair?
J.J.: Încerc să mă concentrez pe fiecare proiect la timpul lui şi să îi accord aceeaşi importanţă, indiferent de numele clientului. Produsul final trebuie să fie bun.

R.L.:Care este părerea ta despre etapa în care se regăseşte arta fotografică la acest moment?
J.J.: Cred că fotografia se comport la fel ca orice altă formă de creaţie şi ca orice alt produs comercial, adică la fel ca un monstru cu foarte multe capete, pentru că poţi găsi în ea tot ce îţi doreşti. Dar dacă vrei să urmezi o carieră în domeniu, ar fi bines ă fii sigur de la început că asta îţi doreşti. Este o piaţă suprasaturată şi poate fi dificil să îţi asiguri un start bun şi să o şi susţii ulterior. Pe de altă parte, te poate duce pe căi minunate şi foarte interesante. Eu sunt un norocos că pot să câştig bani făcând ceea ce îmi place.

 

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă