15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. ŞOCANT: Radicalizarea tinerilor islamişti, prin îndemn la practicarea sclaviei sexuale

VIDEO. ŞOCANT: Radicalizarea tinerilor islamişti, prin îndemn la practicarea sclaviei sexuale

Un cleric musulman din Marea Britanie este suspectat că a radicalizat trei tineri jihadişti predicându-le libertatea de a practica sclavia sexuală în numele Islamului. 

Ali Hammuda, un imam influent de la moscheia din Cardiff a predicat unui grup de adolescenţi jihadişti, înainte de a călători în Siria pentru a se alătura Statului Islamic, că "Ziua judecăţii este aproape" – o idee centrală a propagandei ISIS. El a fost surprins în timp ce le explica tinerilor săi discipoli că Islamul le permite să deţină "sclave sexuale". 

 

Astfel, predicatorul musulman extremist a fost înregistrat pe asuns în timp le spunea discipolilor săi că Islamul le permite să aibă sclave sexuale, unii dintre tinerii care îi ascultau predica nefiind mai mari de 13 ani. Afirmaţia ar fi fost făcută cu puţin timp înainte de producerea sângeroaselor atacuri teroriste din Franţa şi Germania. Predicile şocante au fost înregistrate în secret, de un reporter sub acoperire, cu ocazia unor halaqa – cursuri religioase în cadrul cărora se studiază Coranul şi Islamul. 

Potrivit publicaţiei Daily Mail, predicile au avut loc în aceeaşi moschee în care au fost radicalizaţi cel puţin trei tineri jihadişti, ce aveau cetăţenie britanică, în 2014. Nasser Muthana, 20 de ani, fratele său Aseel, 17 ani, şi Reyaad Khan, 20 de ani, s-au radicalizat şi au fugit în Siria, în urmă cu doi ani, pentru a lupta alături de jihasiştii ISIS

“Cu puţin timp înainte de sfârşitul veacurilor vor fi multe războaie cam aşa cum vedeţi şi în zilele noastre şi din această cauză multe femei vor fi robite, da, femeile vor fi sclave. Şi acestea vor avea relaţii cu stăpânii lor pentru că acest lucru este permis de către Islam. Este permis să aveţi relaţii cu femeia care vă este sclavă sau soţie”, sublinia Ali Hammuda.

Mai mult imamul britanic le spunea adepţilor săi că va veni o zi în care copiii îşi vor trata  părinţii ca pe nişte sclavi: “Înainte de Sfârşitul Lumii veţi vedea cum mulţi dintre musulmani nu-şi vor mai respecta părinţii cărora le vor vorbi precum sclavilor”.

 

Clericul Hammuda le-a explicat tinerilor o serie de proverbe şi pilde ale profetului Mahomed, în care a inclus o serie de interpretări personale, între care faptul că sfârşitul lumii va veni în momentul în care o sclavă sexual va da naştere pruncului stăpânului ei. totodată, el le-a spus tinerilor jihadişti că nou-născuţii îşi vor trata mamele şi taţii ca pe nişte sclavi.

 

Cunoscut ca un cleric radical, Hammuda s-a născut în Palestina, dar a crescut în Marea Britanie. El crede că muzica este unealta Diavolului şi arată calea spre slăbiciune. Mai mult, reporterul sub acoperire care a făcut înregistrările cu predicile clericului musulman a mărturisit că a descoperit în moscheie şi o serie de cărţi, precum cea intitulată "Muzica m-a îndemnat să fac asta", o literatură specifică în care sunt descrise efectele sociale, fizice şi psihice ale muzicii asupra oamenilor, pedepsa islamică şi sharia, cu toate metodele sale punitive extreme: execuţie, amputaţie şi lapidare. Jurnalistul a descris ce a văzut în termeni greu de imaginat: "Am văzut cărţi ce predică violenţa brutală, sexul, homofobia, jihadul agresiv fizic, pedepsa capitală. Toate încearcă să inducă ideea de legitimare istorică a grupurilor militante jihadiste, precum ISIS".  

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă