15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO: Papa Francisc, vizită ISTORICĂ în SUA

FOTO+VIDEO: Papa Francisc, vizită ISTORICĂ în SUA

 Barack Obama l-a primit, miercuri, pentru prima dată la Casa Albă, pe Papa Francisc, informează Mediafax.

Aproximativ 15.000 de persoane au fost prezente pe peluza Casei Albe pentru a-l primi, cu mare pompă, pe “cel mai populat om din lume în prezent”, cum l-a salutat vicepreşedintele SUA Joe Biben pe Papa Francisc.

Este a treia vizită a unui papă la Casa Albă, după ce Jimmy Carter l-a primit pe Ioan Paul al II-lea în 1979, iar George W. Bush pe Benedict al XVI-lea în 2008.

Un lucru rar, Obama, care este protestant, l-a primit el însuşi, marţi, pe pistă, pe acest Papă argentinian, care a pus pentru prima dată în viaţa sa piciorul pe pământul american.

Casa Albă a dat asigurări că această vizită nu are niciun scop politic.

“Obiectivul acestei întâlniri este să le ofere celor doi ocazia să discute despre valorile lor comune”, a declarat Josh Earnest, un purtător de cuvânt al lui Obama. “Va exista suficient timp pentru politică în celelalte 364 de zile ale anului”, a adăugat el.

Însă, din punct de vedere politic, această vizită papală pică la ţanc.

Când se va adresa, joi, Congresului – o premieră în istoria Statelor Unite -, primul Papă argentinian din istorie urmează să pledeze pentru apropierea între Washington şi Havana şi în favoarea unui angajament hotărât în lupta împotriva schimbărilor climatice.

De altfel, două subiecte care nu-i prea atrag pe adversarii republicani ai lui Obama.

 

 

 

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă