33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO. Vezi cum arată cea mai URÂTĂ femeie din LUME

FOTO. Vezi cum arată cea mai URÂTĂ femeie din LUME

Femeia supranumită “cea mai urâtă din lume”, din cauza unei boli care i-a lăsat întreg corpul acoperit cu păr, a fost îngropată după 153 de ani de la moartea sa în locul unde s-a născut, Mexic, relatează Daily Mail.

Julia Pastrana a fost exploatată într-un târg de “prezentare” împrejurul Europei, până ce a murit din cauza unor complicaţii apărute când a născut, în 1860. Chiar şi după moartea sa, corpul i-a fost în continuare expus peste tot în lume.

Într-un final, acesta a fost depozitat la institutul de cercetare din Oslo. După ce i-a aflat povestea, artistul vizual Laura Anderson Barbata a pornit o campanie pentru ca trupul îndelung exploatat să se întoarca în Mexic. “Am simţit că trebuie să-şi recâştige demnitatea şi locul în istorie şi în memoria lumii,” a declarat aceasta pentru publicaţia New York Times.

Julia Pastrana s-a născut în Mexic, în 1834, şi a suferit de o formă congenitală de hipertricoză, care i-a acoperit corpul de păr. Mai mult decât atât, aceasta mai suferea şi de hiperplazie gingivală, în urma căreia buzele şi gingiile i s-au îngroşat excesiv. Niciuna dintre aceste boli nu i-a fost recunoscută în timpul vieţii.

În 1854, Pastrana a fost cumpărată de un mexican, care a început să o “expună” prin Statele Unite şi Canada. În timp ce se afla în New York, femeia s-a căsătorit cu Theodore Lent, care i-a devenit manager.

Lent a început un “turneu” prin Europa cu soţia sa, pe care o numea “femeia urs”. În 1859, Julia a rămas însărcinată, iar fiul ei, care a moştenit hipertricoza, a murit la 35 de ore de la naştere. Femeia a murit la 5 zile după ce a născut, la vârsta de 26 de ani.

Lent a continuat să expună trupurile îmbălsămate ale soţiei şi fiului. După moartea lui, acestea au fost furate dintr-un depozit. Rămăşiţele au fost găsite mai târziu într-un tomberon. În 1996, corpul femeii a fost dus la Institutul de Medicină Legală al Universităţii din Oslo.

Barbata a aflat despre Julia atunci când realiza costumele pentru o piesă de teatru pe care sora ei a conceput-o pornind de la viaţa Juliei Pastrana. În 2008, artista a adus cazul în faţa Comitetului Naţional pentru Evaluarea Cercetărilor Rămăşiţelor Umane, din Norvegia. Pastrana va fi îngropată în cimitirul din Sinaloa de Leyva.

Vezi şi FOTO. O supravieţuitoare a HOLOCAUSTULUI, despre viaţa în LAGĂR: Trăiam cu teroarea că nu ştiam ce avea să ni se întâmple în momentul următor

Vezi şi FOTO Albania, ţara BUNCĂRELOR. Vezi de ce au fost contruite peste 750 de mii de ascunzători

Vezi şi FOTO Mumia unei prinţese din Siberia UIMEŞTE lumea MODERNĂ – vezi de ce

Cele mai citite

Ciolacu: “Se face o analiză foarte clară cu producătorii din România pentru produsele de bază”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că Guvernul face o analiză cu privire la preţurile produselor de bază ale producătorilor din România. "În momentul...

Sondaj. Nicușor Dan ar câștiga detașat alegerile pentru București

Actualul primar general, Nicușor Dan, ar fi în fruntea preferințelor electoratului din București, care l-ar vota în proporție de 43 la sută, susține cel...

Sectorul 3 va avea o centrală nouă de termoficare, construită de Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie

Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) anunță că a început construirea unei centrale de cogenerare de înaltă eficiență ce utilizează gaze naturale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă