14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Traficul s-a desfășurat cu dificultate, luni dimineața, pe DN1, la intrarea...

FOTO: Traficul s-a desfășurat cu dificultate, luni dimineața, pe DN1, la intrarea în Capitală. Brigada Rutieră: Se fac lucrări pentru montarea unei benzi unice pentru RATB. Primăria amână implementarea proiectului

UPDATE 15.46:  Primăria Capitalei: Implementarea proiectului benzii unice va fi amânată până când elevii intră în vacanță

 

Primăria Capitalei a decis, luni, să amâne implementarea benzii unice pentru transportul în comun până când elevii vor intra în vacanța de vară. Decizia vine după ce, în urma unui test realizat în cursul dimineții, au fost identificate „punctele nevralgice” ale acestui proiect.

„Urmare a testului realizat în această dimineață au fost identificate punctele nevralgice ale benzii unice pentru circulația transportului public, iar proiectul va fi implementat imediat după încheierea cursurilor școlare. Până atunci se va circula fără restricții, ca și până acum, pe tronsonul Băneasa – Piața Charles de Gaulle”, precizează PMB, într-un comunicat de presă.


 

Traficul pe DN1, la intrarea în Capitală, se desfășoară cu dificultate, luni dimineața, după ce Primăria Municipiului București a montat o bandă unică pentru RATB, pe șoseaua București-Ploiești.

Astfel, începând cu ora 07.00, s-au format cozi uriașse încă de la Săftica și Balotești.

„De 40 de min încerc să intru din Otopeni pe DN1 prin centura. E haos total și consumul de carburant s-a dus la cer…”, transmite jurnalista RL Teodora Cimpoi.

La momentul redactării acestei știri, Centrul Infotrafic al Poliției Române nu face nicio precizare privind aglomerația de pe DN1. Purtătorul de cuvânt al Brigadei Rutiere, Ovidiu Munteanu, a precizat, pentru „România Liberă” că circulația se desfășoară mai greu pentru că s-a trecut de la traficul pe trei benzi, la două benzi, din cauza lucrărilor pe care Primăria Capitalei le realizează.

În acest sens, au fost trimise echipaje, însă traficul nu poate fi fluidizat, din cauza numărului mare de mașini care tranzitează zona, a mai spus el.

Primăria Capitalei a anunțat, vineri, începerea lucrărilor de realizare a benzilor unice pentru transportul public, pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, sensul către centru. Astfel, vor fi înființate benzi unice pe Şoseaua Kiseleff, bulevardul Constantin Prezan, Calea Dorobanţi şi pe mai multe străzi din centrul Capitalei.

„Au început lucrările de realizare a benzilor unice (marcaje şi montare stâlpişori de delimitare) pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în sensul spre centru", informează Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Lucrări de înfiinţare a benzilor unice se vor face și pe șoseaua Kiseleff până la Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), bulevardul Constantin Prezan (pe ambele sensuri), Calea Dorobanţi – între Piaţa Dorobanţi şi Bd. Dacia (pe ambele sensuri), Calea Dorobanţi (sensul spre centru) între bulevardul Dacia şi Piaţa Lahovari, Str. George Enescu – între Piaţa Lahovari şi bulevardul Magheru, bulevardul Magheru (sens spre periferie) între C.A. Rosetti şi Piaţa Romană, bulevardul Magheru (sens spre centru) între Piaţa Romană şi str. George Enescu.

„Prin crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport în comun ale RATB şi taxi scade timpul de aşteptare în staţii, se reduc costurile de exploatare, iar nivelul de poluare se reduce semnificativ. De asemenea, proiectul de realizare de benzi unice va fi coordonat şi cu alte măsuri de îmbunătăţire a transportului public în Bucureşti, cum ar fi înnoirea parcului auto al RATB, semaforizarea inteligentă în intersecţiile din Capitală, astfel încât să reuşim fluidizarea traficului cât mai rapid. În prezent, există puţine artere cu benzi unice in Bucuresti, iar unele din acestea sunt impracticabile din cauza masinilor parcate ilegal. Din acest motiv este necesara o coordonare clara cu Poliţia Rutieră, pentru reglementarea acestor situaţii. Astfel, dacă va exista coordonare interinstituţională, traficul din Bucureşti se va degaja semnificativ”, a precizat primarul Gabriela Firea.

 

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă