15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: TOP 10 idei inedite de amenajare cu blocuri de beton celular...

FOTO: TOP 10 idei inedite de amenajare cu blocuri de beton celular autoclavizat

Un nou concept pentru susţinerea micilor proiecte de amenajări interioare, şi anume pachete de mici dimensiuni (patru-cinci bucăţi) cu elemente de zidărie de beton celular autoclavizat YTONG Design, 100% minerale şi incombustibile, a fost lansat de Xella.

Aceste elemente de zidărie pot fi utilizate pe scară largă, datorită caracteristicilor sale, pentru amenajări interioare creative, ornamentări arhitecturale şi proiecte de izolaţie.

Cu ajutorul elementelor YTONG Design pot fi create o serie de obiecte de mobilier pornind de la rafturi, dulapuri sau baruri. Produsul este util şi în rezolvarea unor probleme tehnice cum ar fi mascarea unor ţevi, izolarea balcoanelor sau crearea unor spaţii pentru acvarii.

Iată un Top 10 idei inedite de soluţii de amenajare cu aceste produse.

1. Baie. Uşurinţa în manipulare precum şi faptul că permit transferul de vapori, asigurând un grad optim de umiditate în încăpere, recomandă produsele YTONG Design pentru orice proiect care vizează amenajarea băii. Produsele pot fi utilizate în realizarea corpului pentru chiuvetă, a unor măşti pentru cadă sau pentru pereţii de separare a zonelor din baie sau cădiţele de duş.

2. Pereţi ornamentali. YTONG Design este în primul rând o soluţie pentru realizarea unor pereţi ornamentali. Produsele se montează foarte uşor şi pot fi prelucrate în funcţie de proiect. Pot fi realizate astfel bolţi, pereţi curbaţi sau cu boltă, cu un efort minim.

Un perete curbat realizat cu YTONG Design a permis realizarea unor poliţe pe colţ pentru amplasarea unor ghivece de flori în baie.

3. Mobilier de mici dimensiuni. YTONG Design a fost intens folosit de-a lungul timpului de meşteri pricepuţi pentru realizarea unor piese de mobilier. Astfel, produsul a stat la baza realizării unor mese inedite, care pot fi piese funcţionale în diverse încăperi.

O idee ar putea fi reprezentată de realizarea unei măsuţe-suport în baie sau crearea unui birou de lucru sau a unui corp pentru amplasarea televizorului.

4. Piese de mari dimensiuni. YTONG Design a fost utilizat şi pentru piese de mobilier la care puţini s-ar fi aşteptat. De exemplu, produsul a permis realizarea cadrului unui dressing.

5. Şeminee. YTONG Design este preferat de specialişti în realizarea de şeminee, pentru că este incombustibil, estetic şi uşor de modelat în orice formă.

6. Spaţii pentru depozitarea băuturilor. Pentru a fi pregătiţi în momentele în care avem oaspeţi ar fi recomandat să avem acasă o cramă în miniatură sau un bar în cazul în care beneficiem de un spaţiu generos. Ambele proiecte pot fi realizate cu YTONG Design, rezultatul fiind unul plăcut şi durabil.

7. Bucătării. În cazul unei bucătării, blocurile YTONG Design pot fi utilizate atât pentru realizarea întregului mobilier cât şi pentru diverse piese separate, un exemplu în acest sens putând fi reprezentat de realizarea unor insule de mici dimensiuni sau al unui suport de vase. Un avantaj important al acestor produse este reprezentat de faptul că au clasă A1 de rezistenţă la foc.

8. Bibliotecă. Cu blocurile de beton pot fi realizate cu uşurinţă alveole pentru depozitarea cărţilor favorite sau a unor piese de decor. De asemenea, produsul este ideal şi pentru realizarea unor biblioteci de mari dimensiuni la costuri convenabile.

9. Acoperire ţevi. YTONG Design poate fi prelucrat pentru a rezolva şi probleme tehnice de tipul acoperirii unor ţevi. De asemenea, produsul este recomandat a fi utilizat şi pentru izolarea unor balcoane din beton.

10. Case de mici dimensiuni pentru animalele de companie. Proprietăţile şi caracteristicile YTONG Design îl face de asemenea ideal pentru amenajări şi aplicaţii exterioare casei, în curte sau în grădină. Un coteţ pentru câine va fi în acest caz atât foarte rezistent şi practic iar, în acelaşi timp, va putea avea un frumos aspect estetic.

Cele mai citite

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă