19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialFoto-Spion: Primele imagini cu ”BMWyota” Supra

Foto-Spion: Primele imagini cu ”BMWyota” Supra

Nu mai este demult un secret. Toyota și BMW colaborează pentru resuscitarea legendarei Supra și dezvoltarea unui demn urmaș pentru Z4. Deși ”BMWyota” este așteptată abia în 2018, carpaparazzi publicației britanice Auto Express au surprins deja în teste viitorul coupe hybrid Toyota.

Fotografiile-spion arată o sportivă dinamică, cu alură de GT veritabil, datorită capotei lungi a motorului, în stilul lui Z4. Profilul dă apă la moară iubitorilor modelelor targa, cu acoperiș rigid parțial amovibil. Iar spatele puternic, cu spoiler integrat, emană putere prin toți porii camuflați.

Detaliile tehnice ale noului potențial supercar accesibil nu sunt cunoscute. Dar se bănuiește că partea termică va reveni unui motor BMW cu șase cilindri în linie, de circa 400 CP, iar cel puțin în cazul Toyota vor exista și câțiva căluți electrici. Se vorbește despre o unitate electrică derivată din cea a prototipului TS050 Hybrid din Campionatul Mondial de Anduranță: două electromotoare, unul pe fiecare punte, și baterii lithium-ion, care se încarcă în timpul frânărilor și al decelerărilor.

De asemenea, Toyota ar putea opta pentru o cutie de viteze cu dublu-ambreiaj, în locul CVT-ului (cutie cu variație continuă) tradițional, care favorizează caracterul sportiv. Iar BMW ar urma să-și pună la bătaie toate cunoștințele despre fibra de carbon, pentru ca mașina să cântărească în jur de 1.4 tone.

Foto: Auto Express

Cele mai citite

EXCLUSIV. Surse liberale: Nicușor Dan a vrut să demisioneze după trei luni; PNL l-a oprit

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vrut să demisioneze din funcție, după aproximativ trei luni de la preluarea mandatului, au declarat, pentru cotidianul...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă