30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum sunt folosiţi CAII în RĂZBOI

FOTO. Cum sunt folosiţi CAII în RĂZBOI

Armata Română continuă să utilizeze caii în acţiuni militare.

Detaşamentele de vânători de munte transportă “samarizat”, adică pe cai, unele piese de artilerie, printre care aruncătorul de 120 de milimetri, aruncătorul de 82 de milimetri şi aruncătorul de grenade antitanc AG 9.

Caii au fost prezenţi, alături de arme şi de autovehicule, la revista de front tehnică a Batalionului 22 Vânători de Munte “Cireşoaia” din cadrul Diviziei 4 Infanterie.

La eveniment au asistat comandantul Diviziei 4, generalul de brigadă Ioan Manci, locţiitorul tehnic al Brigăzii 61 Vânători de Munte, lt. col. Dănuţ Stachie şi şeful de stat major al Batalionului 22, lt. col. Oliver Cîrceanu.

Aceştia au verificat tehnica de luptă, autovehiculele de aprovizionare şi transport, autospecialele pentru cercetarea de geniu şi CBRN, autostaţiile radio, armamentul de infanterie, armamentul greu de infanterie, armamentul şi aparatura artileristică, precum şi modul de utilizare a cailor pentru transport samarizat.

Chiar şi în secolul XXI, utilizarea cailor în acţiuni militare nu este un procedeu specific Armatei Române. De exemplu, luptătorii din Forţele Speciale ale Statelor Unite se deplasează uneori călare, în teren accidentat, în Afganistan.

Caii soldaţilor americani sunt crescuţi şi instruiţi într-o unitate de lângă Fort Bragg (Carolina de Nord).

Citeşte şi: Antrenament pentru Afganistan: BOMBE improvizate, maşini – capcană şi atacuri sinucigaşe

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă