15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Sandero RS, în premieră mondială. Cum arată noul HOT hatch

GALERIE FOTO. Sandero RS, în premieră mondială. Cum arată noul HOT hatch

Renault a lansat, în premieră mondială, versiunea sport a hatchback-ului Sandero, la Salonul Auto de la Buenos Aires (Argentina). Renault Sandero RS a fost conceput exclusiv pentru piața sud-americană.

Sandero RS a luat cu asalt piața hot hatch-urilor din America de Sud, una în care producătorul francez Renault are o gamă diferită de modele față de cea din Europa, punând mare accent pe Dacii. Iar Sandero RS, la fel ca și Duster Oroch, lansat joi, vine să consolideze prezența Renault în America de Sud.

Citește și GALERIE FOTO. Oroch, în premieră mondială: Cum arată Dusterul american UPDATE

Noul hot hatch dispune de același motor de 2 litri, cu 145 CP, natural aspirat, disponibil și pe pick-up-ul Duster Oroch. Cu acest propulsor, Sandero RS va fi capabil să atingă 100 km/h undeva între 8-8,5 secunde. Cu toate că nu au fost încă făcute publice informațiile oficiale privind viteza maximă, cel mai probabil aceasta va depăși 200 km/h.

Modelul a primit, pe lângă cel mai puternic propulsor din istoria sa, noi dotări și sisteme sport, precum: sistem ESP sport, suspensii mai rigide, discuri frână și direcție, modificate.

Din punct de vedere estetic, noul Sandero RS, a primit câteva artificii care emană un caracter mai puternic, mai dinamic. Luminile de zi cu LED, gura de evacuare dublă, jantele negre, sau stickerele de colecție creionează aspectul sportiv al mașinii.

Modelul a fost lansat exclusiv pentru piața din America de Sud, acolo unde Renault vinde modelele din gama Dacia sub marcă proprie. Având în vedere că, în Europa, Renault comercializează atât Clio RS, cât și Megane RS, este puțin probabil să aducă Sandero RS și pe bătrânul continent.

Citește și Premieră la Motorul Anului 2015: Cel mai bun propulsor din lume, un hibrid! Motorul craiovean, detronat

 

 

 

Cele mai citite

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă