11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Romancierul Mario Vargas Llosa, aniversare de gală la Madrid

FOTO. Romancierul Mario Vargas Llosa, aniversare de gală la Madrid

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, îşi va serba împlinirea a 80 de ani de viaţă luni seara, la Madrid, în cadrul unei recepţii de gală la care iau parte 400 de invitaţi de marcă din lumea politică şi artistică, alături de rude şi prieteni, relatează luni EFE şi presa din Spania, citate de Agerpres

Celebrul romancier se află într-o perioadă de excepţie a existenţei sale, marcate un de lung şir de succese de public, precum şi de critică. El şi-a lansat recent un nou volum, intitulat ”Cinco esquinas”, iar de mai bine de un an este în centrul atenţiei publice şi pentru schimbarea radicală survenită în viaţa lui sentimentală. 

Căsătorit prima dată cu Julia Urquidi, o mătuşă prin alianţă, Mario Vargas Llosa a divorţat în 1964 şi s-a recăsătorit un an mai târziu cu o verişoară, Patricia Llosa, cu care a avut trei copii, Alvaro (1966), Gonzalo (1967) şi Morgana (1974). În 2015, la scurt timp după ce a serbat nunta de aur, el şi-a făcut publică relaţia cu Isabel Preysler, cea care a fost prima soţie a celebrului cântăreţ Julio Iglesias. În vârstă de 65 de ani, ea este origine filipinezo-spaniolă şi este una dintre cele mai cunoscute personalităţi mondene din înalta societate spaniolă. A fost căsătorită de trei ori şi este mama a cinci copii, printre care se numără şi muzicianul Enrique Iglesias. 

”Mario împlineşte 80 de ani”, dar ”este mult mai tânăr decât mine, mai ales în activitatea sa” creatoare, a susţinut Isabel Preysler într-un interviu realizat special pentru marele eveniment din 28 martie. 

La cina organizată la hotelul Villamagna din Madrid vor participa, printre alţii, foştii premieri spanioli Felipe Gonzalez şi Jose María Aznar şi ex-preşedinţi din America de Sud, cum ar fi Andres Pastrana (Columbia), A?lvaro Uribe (Columbia), Sebastian Pińera (Chile), Luis Alberto Lacalle (Uruguay) şi Luis María Sanguinetti (Uruguay). Toţi vor asista marţi la un seminar consacrat operei literare a lui Mario Vargas Llosas, care va fi inaugurat, tot în capitala Spaniei, de primul ministru al ţării, Mariano Rajoy. 

Nu vor lipsi de la această manifestare nici personalităţile culturale: scriitorul turc Orhan Pamuk, deţinător şi el al Premiului Nobel pentru Literatură, şi un mare număr de autori şi prieteni ai sărbătoritului ca Fernando Savater, Javier Cercas, Enrique Krauze, Alonso Cueto şi Carme Riera.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă