15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Primărița Firea a dansat hora, la Universitate, de Ziua Unirii

FOTO: Primărița Firea a dansat hora, la Universitate, de Ziua Unirii

Primărița Gabriela Firea a participat, marți, la manifestările organizate de Primăria Capitalei, cu ocazia Zilei Micii Unirii, în Piaţa Universităţii. Ea a postat pe pagina sa de Facebook o serie de fotografii în care dansează Hora Unirii, alături cu persoanele care se aflau în piață.

Spectacolul de muzică populară şi dans a început la ora 11.00, pe scena amplasată în zona Pieţei Universităţii urcând mai multe ansambluri de muzică pupulară şi cântăreţi din zona Moldovei şi a Munteniei. Fete şi băieţi îmbrăcaţi în costume populare au dansat şi i-au invitat în Hora Unirii pe participanţii la spectacol. Câţiva oameni au fluturat drapeluri şi au dansat alături de ansamblurile folclorice.

„Astăzi aniversăm Mica Unire şi evenimentul nostru organizat în inima Bucureştiului, la Piaţa Universităţii, vine ca o dovadă în plus că ne respectăm istoria, înaintaşii. Vrem să le transmitem şi copiilor, nepoţilor care este adevărata noastră istorie, care sunt eroii neamului şi nu cred că trebuie să ne uităm niciodată care ne sunt valorile naţionale. Pe această scenă vor fi interpretate melodii tradiţionale populare româneşti autentice, precum şi melodii patriotice, ansambluri folclorice din Moldova şi din Ţara Românească ca un simbol pentru Mica Unire, care, aşa cum ştim, pentru început, a unit Moldova cu Ţara Românească”, a declarat Gabriela Firea.

Aproximativ 2.000 de persoane au participat şi la manifestările organizate de Ziua Unirii la Galaţi, iar la Buzău, unde a fost prezent şi ministrul Apelor şi Pădurilor, au fost de faţă peste 1.300 de oameni. În ambele oraşe au fost organizate mai multe evenimente, între care o scenetă istorică pe tema Unirii, la Buzău. Câteva mii de persoane au participat la Iaşi, la manifestările de Ziua Unirii, la care au fost prezenţi şi ministrul Apărării, Gabriel-Beniamin Leş, şi cel al Culturii, Ionuţ Vulpescu. Câţiva oameni au avut pancarte pe care sunt scrise mesajele: „Vrem Unirea” şi „Unirea obiectiv naţional”.


 FOTO + VIDEO. Evenimente speciale organizate în toată România cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la “Mica Unire”. Mii de ieșeni așteaptă defilarea, având pancarte cu mesajele: ”Vrem Unirea” şi ”Unirea obiectiv naţional”

40.000 de oameni sunt așteptați astăzi la evenimentele cu împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimente festive se vor face în Cluj, în Alba Iulia, Iași sau Oradea. Persoanele prezente la astfel de evenimente pot vedea diverse manifestații.


 

Cele mai citite

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă