22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO Povestea incredibilă a unor fotografii unicat înfăţişând Tower Bridge găsite la...

FOTO Povestea incredibilă a unor fotografii unicat înfăţişând Tower Bridge găsite la gunoi şi păstrate sub un pat

Tower Bridge este unul dintre obiectivele turistice cele mai iubite din Londra. Recent au fost prezentate public, in premiera, 50 de fotografii sepia din timpul constructiei Tower Bridge din Londra. Imaginile, realizate in anul 1892, relevă detalii incredibile din timpul contrucţiei podului, potrivit Daily Mail.

Descoperirea acestor fotografii are o istorie spectaculoasă. Un îngrijitor de la o clădire a descoperit într-un container de gunoi un album şi mai multe documente vechi. Acest lucru se intampla in 2006. Ingrijitorul (59 de ani), care a dorit să rămană anonim, a luat aceste fotografii şi le-a pastrat ascunse intr-un sac sub patul lui.

El a spus: “Am dus registrele la Muzeul Tower Bridge pentru că m-am gândit că ar putea avea o anumită valoare istorică”.

Acestea aveau o evidenţă a materialelor utilizate în construcţia podului şi a costurilor.

“I-am spus omului de la muzeu că am mai gasit şi câteva fotografii, dar el mi-a spus că au deja o mulţime de imagini.

“Nu ştiam ce să fac cu ele aşa că le-am învelit în hârtie maro şi le-am pus într-o pungă, sub patul meu.” La începutul acestei luni, îngrijitorul a pomenit de aceste fotografii vecinului său, Peter Berthoud, ghid turistic în Londra. Acesta a descoperit adevărata valoare a fotografiilor.
Berthoud a spus: “Atunci când vecinul meu mi-a dat un CD cu imagini, nici nu mi-a venit să cred.
“Am petrecut ore căutand prin cărţile mele pentru a vedea dacă aceste fotografii au mai fost prezentate, dar nu am putut să le găsesc – imaginile sunt unice.

Tower Bridge este cel mai înalt dintre podurile Londre si, aşa cum îi spune şi numele, el aparţine, simbolic, Turnului Londrei care se află in preajma sa. Podul a fost construit între anii 1886 – 1894.

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...
Ultima oră
Pe aceeași temă