23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Australienii, mobilizare pe Facebook pentru refugiați

FOTO: Australienii, mobilizare pe Facebook pentru refugiați

Locuitorii din Australia s-au mobilizat pe Facebook pentru a schimba atitudinea negativă față de refugiați. Astfel, pe pagina “New humans of Australia/Oamenii noi din Australia” sunt postate poveștile de viață ale refugiaților care au ajuns pe continentul australian și și-au construit o viață acolo, potrivit mashable.com. 

Pagina a fost creată la sfârșitul lunii august și crește rapid, ajungând deja la 38.000 de like-uri. Nikola Gray, inițiatoarea proiectului, a spus că este recunoscătoare pentru raspunsul minunat la care nu se aștepta.

"Am cunoscut de-a lungul vieții mele tipuri diferite de oameni, dar întodeauna i-am perceput drept ceea ce sunt: oameni. Am fost surprinsă de nivelul de deconectare din presă. Pagina caută să umanizeze chipurile pe care le vedem în fiecare zi pe stradă și să îi facă pe oameni să le pese de cei pe care îi percep ca fiind niște străini", a spus Gray, pentru Mashable Australia.

Un irakian a povestit prin ce peripeții a trecut când a fugit din țară: "Am scăpat de Irak în Turcia, cu soția mea însărcinată  și cei doi copii. A trebuit să cerem azil de la UNHCR (Agenția pentru Refugiați a Națiunilor Unite, n.red.) în Ankara. În a doua zi când eram în Turcia, am luat autobuzul până în Ankara. Pe drum, soția mea a intrat în travaliu și când am ajuns acolo durerile ei erau tot mai mari. Un oficial turc a văzut-o că plânge și ne-a zis nu mai plânge, doamnă. E ok, aici e Turcia, Saddam Hussein nu e la ușă. Am încercat să îi explic ce are, dar nu înțelegea. Apoi, o doamnă a văzut ce se întâmplă și ne-a trimis la spital. Am ajuns la spital la 11 dimineața și soția mea a născut un băiat. A absolvit liceul astăzi", a spus Hassan, originar din Irak, care se află de 17 ani în Australia.

O inițiativă asemănătoare a apărut și pe Instagram. Pe pagina numită "Poveștile refugiaților", sunt postate fotografiile și poveștile refugiaților care și-au refăcut viața în Australia.

Cele mai citite

Ana Maria Pătru a fost achitată definitiv și ȋn al doilea proces intentat de DNA Ploiești. Instanța a concluzionat că ,,Fapta nu există”

Curtea de Apel București a confirmat, pe 14 mai, sentința pronunțată anul trecut de către Tribunalul București, care a declarat-o nevinovată pe Ana Maria...

Remunerații de nabab pentru șefii PNL și PSD de la Conpet SA Ploiești

Scandalul din ultima vreme dintre directorul general liberal al Conpet SA Ploiești, Dorin Tudora, și președintele Consiliului de Administrație, Florin Gheorghe, susținut de...

Resortul Lebăda Neagră deținut de Toma Sandu, închis de inspectorii DSV din cauza neregulilor grave

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) au închis resortul Lebăda Neagră, deținut de Toma Sandu, după ce au descoperit multiple nereguli în cadrul unei inspecții...
Ultima oră
Pe aceeași temă