14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPoveste în imagini: O fotografă și-a REGĂSIT tatăl în timp ce documenta...

Poveste în imagini: O fotografă și-a REGĂSIT tatăl în timp ce documenta viețile persoanelor fără adăpost

O fotografă din Maui și-a regăsit tatăl pe străzile din Honolulu, în timp ce documenta viețile persoanelor fără adăpost, scrie site-ul boredpanda.com. 

Diana Kim a crescut pe insula Maui și a deprins pasiunea pentru fotografie de la tatăl ei, la rândul său fotograf. Tânăra își petrecea zilele în studioul de fotografie al tatălui său de unde a învățat meserie. 

Totuși, părinții ei au divorțat și Diana a locuit mai mult pe la prieteni și rude și a pierdut contactul cu tatăl său, care nu a mai fost de găsit. Un proiect de care l-a început în studenție avea să îi aducă din nou împreună. 

Un proiect fotografic a adus-o față în față cu tatăl ei

În 2003, în timp ce era studentă, tânăra a început un proiect fotografic despre comunitatea de persoane fără adăpost din Honolulu. Proiectul a crescut și l-a continuat timp de mai mulți ani. 

Între timp, Diana a aflat de la bunica ei că sănătatea mintală a tatălui său s-a deteriorat: refuza să se spele, să mănânce, sau să își ia medicamentele. Mai mult, femeia nici nu știa unde locuiește. 

Întâmplător, în 2012, în timp ce Diana fotografia oamenii fără adăpost din Honolulu, l-a zărit pe tatăl ei printre cei pe care îi poza. Tot prin fotografie a reușit să se aproprie din nou de el, un proces care va dura câțiva ani din cauza bolii tatălui ei. 

Când l-a văzut prima dată pe stradă, Diana a spus că a fost ”devastastă”. Tatăl ei pierduse mult din greutate și nu a recunoscut-o. 

”O femeie a venit la mine și mi-a zis să nu mă deranjez, pentru că stă acolo toată ziua. Mi-a venit să țip la ea pentru că nu îi păsa, pentru cât a fost de crudă, pentru că nu a realizat că vorbește despre tatăl meu. Dar apoi am realizat că furia nu ar fi schimbat absolut nimic, așa că m-am întors la ea și i-am spus că trebuie să încerc. Erau nopți în care nu îl găseam. În alte zile, când mă așteptam mai puțin, apărea la un colț de stradă. Suferea de schizofrenie și, din cauză că nu s-a tratat, nu îmi răspundea mereu. De foarte mult ori l-am surprins în timp ce se certa cu cineva, dar nu era nimeni acolo”, a povestit Diana Kim pentru NBC News. 

Kim a continuat să îi ducă de mâncare tatălui ei, dar și să îl roage să înceapă tratamentul. A reușit să îl convingă în octombrie 2014, după ce a făcut un infarct. 

”Forografierea tatălui meu a început ca un mecanism de auto-protecție. Ridicam camera foto în fața mea ca o barieră. Mă durea să îl văd așa. În unele zile pur și simplu stăteam acolo și mă uitam în jos pentru că nu puteam să mă uit să văd în ce stare se afla”, a povestit fotografa. 

Tatăl lui Kim a făcut un infarct pe stradă, dar a fost norocos că cineva a chemat ambulanța. După ce a fost internat și a început tratamentul pentru schizofrenie relația celor doi s-a îmbunătățit.

Acum, tatăl fotografei este sănătos și s-a reapucat de fotografie, după ce a primit o cameră de la fiica sa. Mai mult, bărbatul caută un loc de muncă și plănuiește să meargă să își viziteze familia în Coreea de Sud. 

”Fotografia nu este doar despre imagini, este fereastra mea pentru a experimenta lumea. Cred că fătă ajutorul camerei nu aș fi avut curajul necesar pentru a-l aborda pe tatăl meu. Scopul meu, înainte de a afla că tatăl meu locuiește pe străzi, a fost să îi umanizez pe cei fără adăpost. Fiecare are o poveste și sper că, prin faptul că am spus povestea mea lumii, se va schimba perspectiva asupra acestor persoane”, a spus Kim pentru NBC News. 

Cele mai citite

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă