15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFOTO NOUL Range Rover Sport, SUV-ul britanic, lansat în premieră la New...

FOTO NOUL Range Rover Sport, SUV-ul britanic, lansat în premieră la New York!

Britanicii de la Land Rover au lansat în cadrul Salonului Auto de la New York a doua generaţie a SUV-ului Range Rover Sport. Modelul vine cu multe promisiuni pe o piaţă tot mai aglomerată, cea a SUV-urilor premium. Vezi  cum arată în galeria foto de mai sus.

După mai multe săptămâni de teasere şi aşa-numite “imagini spion”, au fost lansate pe internet primele imagini oficiale ale celui mai aşteptat SUV britanic. Range Rover Sport se anunţă un concurent de temut pe segmentul premium al SUV-urilor de mari dimensiuni, acolo unde modelul britanic vine din urmă ameninţând ocupanţii primelor două locuri, Mercedes Clasa M şi BMW X5. 

Range Rover Sport este descris de companie ca fiind pur şi simplu “cel mai rapid, agil şi dinamic” Land Rover produs vreodată. Acest lucru poate fi posibil mai ales datorită greutăţii mult reduse, graţie structurii mai uşoare din aluminiu. Însă îmbunătăţirile noii generaţii sunt vizibile la toate capitolele.

Vezi şi FOTO NOUL AUDI A3 sedan, “Baby A4”. Vezi cum arată noua berlină germană!

Noua generaţie cântăreşte mai puţin, însă nu are dimensiuni reduse. Din contră, lungimea a crescut cu 62 mm, până la 4,85 metri, lăţimea este mai mare cu 55 mm iar ampatamentul este şi el mai lung cu 178 mm, ceea ce înseamnă în primul rând mai mult spaţiu pentru pasagerii din spate. Iar în al doilea rând această creştere în dimensiuni a permis montarea unui al treilea rând de scaune. Interiorul maşinii nu a fost nici el trecut cu vederea, având o abundenţă mai mare de materiale de calitate superioară, de finisaje din aluminiu, sau diferite inserţii.

La nivelul motorizărilor Range Rover Sport vine în Europa cu două motoare, unul cu propulsie pe benzină şi unul diesel. Benzinarul are o capacitate de 5 litri şi dezvoltă nu mai puţin de 503 CP, în timp ce motor diesel, de 3 litri, are 288 CP. Alte motorizări vor fi disponibile începând de anul viitor. Transmisia este una automată cu opt rapoarte. Tracţiunea este integrală şi vine disponibilă cu două sisteme diferite.

Modelul este disponibil într-o gamă variată de culori, cu mai multe nuanţe opţionale atât pentru interior, cât şi pentru exterior şi poate fi personalizat cu diferite inserţii de materiale sau dotări, cum ar fi jantele cu dimensiuni cuprinse între 19-22 inci. Preţurile pentru Europa încă nu sunt disponibile, însă în SUA modelul va costă între 63.495 – 93.295 dolari (circa 50.000 – 72.500 euro).

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă