16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Noul monopost electric al Renault, pregătit pentru Formula E 2014

FOTO Noul monopost electric al Renault, pregătit pentru Formula E 2014

Cel mai nou campionat automobilistic al lumii, Formula E, va avea la linia de start un nou monopost, de această dată fiind vorba de rodul colaborării dintre Renault şi Spark Racing Technology. Bolidul SRT 01E va concura începând cu prima ediţie a Formula E, cea din 2014, conform worldcarfans.com.

Spark Racing Technology estea cea de a patra echipă care şi-a anunţat prezenţa în viitorul circuit dedicat monoposturilor electrice. Monopostul lor este construit în colaborare cu Renault, proiectul fiind coordonat de Frédéric Vasseur, personalitate a motorsportului francez. SRT 01E va avea un şasiu construit de Dallara, cu un cockpit din fibră de carbon, în timp ce pneurile sunt ale furnizorului oficial al campionatului, Michelin. Pneurile folosite vor avea o durabilitate pentru întreaga cursă, ceea ce înseamnă că nu vor trebui schimbate la boxe.

SRT 01E este propulsat de un motor electric McLaren, care poate atinge maximum 270 CP, cu toate că regulamentul competiţie va duce la limitarea sa la doar 180 CP în timpul curselor. Asta însă nu-i va împiedica pe piloţi să folosească bolidul la puterea sa maximă, existând posibilitatea implementării pe maşină a unui sistem “Push-to-Pass” care, temporar, va permite utilizarea motorului la capacitatea maximă. De asemeni monopostul va fi limitat la 225 km/h, viteza maximă stabilită de organizatorii Formula E.

Uimitor este faptul că bolidul electric va reuşi să atingă viteza de 100 km/h în mai puţin de 3 secunde.

Renault a semnat un parteneriat cu Spark Racing Technology în luna mai a acestui an, SRT 01E aflându-se în continuare în faza de dezvoltare, urmând să fie prezentat oficial luna viitoare la Salonul Auto de la Frankfurt.

Formula E, care va debuta anul viitor sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), va avea zece etape, găzduite de oraşele: Londra, Roma, Berlin, Los Angeles, Miami, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Beijing, Putrajaya şi Bangkok. Celelalte trei echipe care s-au înscris în competiţie până acum sunt:  Drayson Racing, China Racing şi Andretti Autosport.

 

 

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...
Ultima oră
Pe aceeași temă