14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Noul Mercedes-Benz Clasa V: revenire de senzaţie, Adio Viano!

FOTO Noul Mercedes-Benz Clasa V: revenire de senzaţie, Adio Viano!

Mercedes a dezvăluit primele informaţii oficiale despre noul model Clasa V, în cadrul unui eveniment care a avut loc în Munchen. Clasa V, care va avea rolul de a-l înlocui pe Viano, nu este tocmai nou pe piaţă, modelul apărând pentru prima dată pe piaţă în 1996.

Noua generaţie a monovolumului cu opt locuri reprezintă o revenire importantă în portofoliul Mercedes, iar sarcina sa nu va fi una uşoară. Clasa V va trebui să atragă nu doar clienţii tradiţionali ai lui Viano, ci şi publicul lui Clasa R, model care a fost scos de pe piaţă în 2013, din raţiuni economice. Iar nemţii şi-au luat măsuri ca noua generaţie să se ridice la aşteptările lor tot mai ridicate, în condiţiile în care Mercedes şi-a fixat ca obiectiv să redevină lider mondial până la finalul deceniului, în prezent această poziţie fiind ocupată de BMW.

Monovolumul a luat tot ce era mai bun de la modele de clasă mică, precum interiorul luxos, sau trăsăturile exterioare mai moderne. Luminile sub formă de bumerang de la nivelul blocurilor optice sunt acum disponibile pe toată gama Mercedes, devenind un simbol pentru noua imagine de marcă a producătorului. Interiorul abundă în elemente premium precum inserţiile de lemn sau pielea de cea mai bună calitate, în timp ce locurile din spate sunt dispuse în fotolii aşezate pe două rânduri, ceea ce sporeşte confortul pasagerilor.

Numărul total de locuri poate ajunge la opt (2+3+3), însă pentru o călătorie mai confort maxim, atunci când numrul de pasageri este mai mic, se poate opta pentru renunţarea la două locuri din spate. Tot la interior bordul preia mare parte din elemente de la celelalte clase inferioare, care au primit deja noi generaţii, astfel că putem regăsi joystick-ul de pe consola centrală.

La nivelul motorizărilor nemţii oferă, la momentul lansării pe piaţă, care va avea loc în vara acestui an, trei variaţii ale unui motor diesel de 2,1 litri şi anume:  V200 CDI (136 CP), V220 CDI (163 CP) şi  V250 BlueTEC (190 CP). Dacă pentru primele două versiuni va fi disponibilă o transmisie standard în şase trepte, pentru BlueTEC, vârf de lance, va fi oferită cutia automată 7G-Tronic Plus, treptele putând fi astfel schimbate şi cu ajutorul clapetelor de pe volan. 

Preţurile încă nu au fost făcute oficiale, însă acestea vor depăşi cel mai probabil 40.000 euro, mai ales că Mercedes mizează, o dată cu lansarea ultimelor generaţii, pe mai mult lux la interior şi tehnologii mai moderne, care să poată rivaliza inovaţiile celor de la Audi sau BMW. Mercedes a început anul 2014 î nforţă, continuând să reducă diferenţa care o desparte de Audi, în ceea ce priveşte vânzările.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă