19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Mercedes Clasa S Coupe, lansat în 2014. Maşină pentru James Bond?

FOTO Mercedes Clasa S Coupe, lansat în 2014. Maşină pentru James Bond?

Conceptul Mercedes Clasa S coupe, lansat la Salonul Auto de la Frankfurt, este tot mai aproape de a intra în producţia de serie. Jan Kaul, şeful de design Mercedes-Benz, dezvăluie câteva dintre trăsăturile viitorului model, care va semăna foarte mult cu actualul concept, conform Autocar.

Vezi în imaginile de mai sus cum arată conceptul pe care se va baza Mercedes Clasa S coupe

“O astfel de maşină reprezintă foarte mult din ceea ce înseamnă istoria coupeurilor Mercedes. Când am început proiectul ne-am imaginat genul de maşină care ar putea fi condusă în filmele cu James Bond, declară Jan Kaul. Şeful de design al producătorului german spune că versiunea de serie este foarte apropiată ca aspect de conceptul lansat la Frankfurt, noul coupe urmând să apară pe piaţă anul viitor.

Nu ştim încă dacă modelul va fi condus de agentul 007 în persoană, nici măcar dacă va apărea vreodată pe o astfel de peliculă, însă cert este că versiunea de serie va avea câteva modificări , necesare de altfel, care o vor diferenţia de acest concept.

Citeşte şi FOTO Mercedes dezvăluie interiorul a două noi modele. Cum va arăta Clasa V

Conceptul, mai ales suprins din anumite unghiuri la nivel frontal, aduce aminte de nasul de rechin al BMW. Însă Kaul ne asigură că botul maşinii va fi puţin modificat, astfel că aspectul de rechin va fi mai puţin proeminent. De asemeni versiunea de serie va fi cu 30 mm mai înaltă şi cu 20 mm mai îngustă, cu toate că aspectul aerodinamic nu va avea de suferit. Jantele de 21 inci vor fi înlocuite cu unele de 20 inci.

Dacă exteriorul este destul de apropiat de modul în care va arăta versiunea de serie, la interior aspectul este departe de a se apropia de o variantă finală. Unele elemente, precum gurile de aerisire futuriste, nu vor ajunge în producţie.

Notabilă este prezenţa, în jumătatea superioară a bordului, a unui sistem de afişaj LCD, cu două ecrane de 12,3 inci fiecare, unite între ele. Bordul pare inspirat de filosofia de design a celor de la Apple, iar Kaul recunoaşte că de altfel interfaţa grafică a sistemului LCD a fost concepută la centrul american din Palo Alto, în apropiere de cartierul general al Apple. Iar ca o trimitere către filmele cu James Bond, tot în acest sistem de afişaj sunt incluse şi patru ceasuri care arată ora exactă în diferite locuri din lume.

Mercedes Clasa S coupe urmează să înlocuiască modelul CL atunci când va debuta pe piaţă. El va avea de înfruntat concurenţi puternici, precum Bentley Continental GT, ceea ce înseamnă că preţul noului model ar putea trece de 150.000 euro. În viitor este aşteptată şi o versiunea decapotabilă a coupeului. 

 

 

 

Cele mai citite

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

VIDEO. Neil Lennon, primele declarații după ce a preluat banca tehnică a Rapidului

Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului, a susținut astăzi prima conferință de presă de la instalarea pe banca tehnică a giuleștenilor. Nord-irlandezul a afirmat...

Dacă mai avea antrenori dinamoviști la încă 12 echipe, trupa din Ștefan cel Mare era campioană

Ilustrație: Marian Avramescu Formația Fotbal Club Dinamo București 1948 a scăpat de retrogradarea directă din Superliga României și, acum, e aproape să câștige și...
Ultima oră
Pe aceeași temă