16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Maşini Hot Rod şi rock 'n' roll

FOTO. Maşini Hot Rod şi rock ‘n’ roll

Unele dintre cele mai frumoase maşini clasice Hot rod din America au fost expuse weekend-ul trecut în Las Vegas, cu ocazia Festivalului anual de maşini rockabilly. Hot rod-urile sunt maşini tipic americane, dotate cu motoare mari, modificate pentru viteză în linie dreaptă, potrivit Daily Mail.

Peste 20.000 de vizitatori, unii sosind chiar din Suedia şi Australia, s-au adunat să se bucure de cele peste 700 de maşini clasice, fabricate intre anii 1920 si până la 1960.

Rockabilly este unul dintre primele stiluri de muzică rock ‘n’ roll ce a apărut la începutul anilor 1950 în Statele Unite, ca o combinaţie între muzica cântată de negri şi muzica country, respectiv stilul blues si ritmul country. Termenul „rockabilly” este o combinaţie între termenii/conceptele „rock ‘n’ roll” şi hillbilly, acesta din urmă facând trimitere la muzica country, adesea numită muzică hillbilly între anii 1940 şi 1950.

Stilul de viaţă rockabilly nu este limitat doar la muzică, el este extins la design interior, maşini, precum şi la ţigări. Cultura rockabilly este o antiteză a modei curente, îmbrăţişând „stilul vechi” din societatea marginală (filmele anilor ’50, „The Wild One”, „Rebel Without a Cause” – James Dean, etc). Cultura rockabilly este concentrata în ţări precum Statele Unite, Australia, Noua Zeelanda, Marea Britanie şi în unele zone din restul Europei.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă