36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO. Jandarmii păzesc stațiile de metrou din București

FOTO. Jandarmii păzesc stațiile de metrou din București

Echipe de militari din cadrul Jandarmeriei au fost observate, luni dimineață, în interiorul stațiilor de metrou din București.

Această măsură de protecție a fost luată deși stațiile și trenurile Metrorex sunt păzite în mod permanent de angajații unei firme civile de pază.

De asemenea, în interiorul unor stații există și birouri ale Poliției.

Jandarmii au fost văzuți, luni, la stația de metrou Lujerului.

Reprezentanți ai Jandarmeriei Române au confirmat, pentru România Liberă, că militarii acestei instituții se află în unele stații de metrou, precizând însă că aceasta este doar o măsură "cu caracter preventiv", fără vreo legătură cu o amenințare teroristă iminentă.


Jandarmii înarmați au mai patrulat și în alte momente în interiorul metroului din București, deși această măsură de protecție nu se folosește în mod curent.

"Avem un protocol de colaborare cu Metrorex de circa trei ani. Sunt luptători din Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei", ne-a confirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, col. Marius Militaru.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă