11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: În viitorul apropiat, mașinile vor porni fără cheie, doar cu ajutorul...

FOTO: În viitorul apropiat, mașinile vor porni fără cheie, doar cu ajutorul unui iPhone

Apple lucrează la un pattent prin care vor să înlocuiască cheia de contact a mașinii! Compania americană vor să implementeze în iPhone-uri un soft care să permită șoferilor să pornească telefonul cu ajutorul smartphone-ului, potrivit dailymail.co.uk 

Pentru ca softul să funcționeze, este necesară doar o conexiune de tip Bluetooth 4.0 și un cod de acces generat pe computerul de bord al vehiculului.  

Patentul sugereaza cu un device – un iPhone, de exemplu echipat cu iOS 8 – ar putea să transmită o cheie digitală către un alt gadget, posibil un a Apple Watch, iar acesta să fie folosit pentru a debloca mașina. În prezent, există companii care au făcut pasul către tehnologia de pe smartphone-uri. 

De exemplu, cei de la BMW permit pe anumite mașini să le blocheze și deblocheze cu ajutorul dispozitivului mobil. Cei de la Hunday au lansat un ceas Android Wear care se conecteaza la sistemul Blue Link pentru a porni motorul unei mașini și pentru blocare/deblocare. Gadgetul folosește și recunoașterea vocală pentru a găsi mașinile pierdute într-o parcare. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă