25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialFOTO În Bucureşti s-a deschis cel mai mare spital de oftalmologie din...

FOTO În Bucureşti s-a deschis cel mai mare spital de oftalmologie din Europa

Cel mai mare spital privat de oftalmologie din Europa, Europe Eye Hospital, a fost deschis vineri în Bucureşti. Spitalul va funcţiona efectiv începând de la 1 iunie.

Noul spital oferă pacienţilor un pachet complet de servicii medicale oftalmologice, la standarde europene, asigurate de către cei mai renumiţi medici din România şi din străinătate.

„Inaugurarea acestui spital este un mare pas înainte. În România era nevoie de un mai bun acces la servicii medicale în general, şi, în special, la tratamente chirurgicale dedicate sănătăţii ochilor, de aceea suntem încântaţi să deschidem acest centru specializat. Românii vor beneficia de operaţii complexe oftalmologice la preţuri rezonabile în ţara lor. Sper că acest spital dedicat tratării problemelor oculare să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor medicale din România şi să aducă alinare multor pacienţi”, a spus domnul Murat Akan, CEO al Europe Eye Hospital.

Deschiderea Europe Eye Hospital în România reprezintă un avantaj pentru pacienţii români care nu vor mai trebui să aştepte perioade lungi sau să călătorească în străinătate pentru tratamentul cataractei şi pentru operaţii de chirurgie oculoplastică. Noul spital va asigura servicii complete de diagnosticare, chirurgie şi tratament oftalmologic la standarde europene şi va trata boli oculare precum glaucomul, traumatismele oculare, afecţiunile vitreo-retiniene şi inflamaţiile oculare.

Printre tipurile de intervenţii ce vor putea fi realizate în cadrul centrului se numără chirurgia refractivă, chirurgia clasică intraoculară şi diagnosticul funcţional.

Potrivit specialiştilor, cele mai frecevente probleme oftalmologice diagnosticate în România sunt glaucomul, degenerescenţa maculară legată de vârstă şi retinopatia diabetică.

Echipamente ultraperformante

Spitalul beneficiază de echipamentele ultraperformante, ca de exemplu, platforma Carl Zeiss Visumax, cea mai avansată tehnologie din lume de corecţie cu laser, pe care spitalul Europe Eye o are în dotare. În Europa doar alte două clinici dispun de un astfel de aparat sofisticat de o înaltă precizie şi cu un nivel de siguranţă deosebită. Astfel, investitorii speră să atragă şi pacienţi din ţările învecinate şi din Uniunea Europeană.

„Sperăm să vindecăm o mulţime de probleme oculare complexe la spitalul Europe Eye cu ajutorul celor mai noi tehnologii şii cu fantastica echipă de specialişti pe care o avem. De asemenea, în cadrul unităţii pediatrice dedicate vom asigura diagnosticare precoce şi tratamente pediatrice specializate”, a declarat directorul medical al Europe Eye Hospital, prof. dr. Benone Carstocea, preşedintele Societăţii Române de Oftalmologie.

O gamă largă de aparatură, ce include 2 lasere excimer Schwind Amaris şi Mel 80 Zeiss, tomograful în coerenţă optică Cirrus HD Zeiss pentru biopsia in vivo a retinei şi camera Visucam 500 pentru examinarea fundului de ochi, precum şi cele 8 săli de operaţii şi 12 cabinete de consultaţii din dotare vor permite doctorilor de la Europe Eye să diagnosticheze şi să trateze cu o mare precizie, în mod eficient, zeci de mii de pacienţi anual.

Politică de gratuitate la un spital de cinci stele

Oferind confortul unui hotel de 5 stele, dispunând de 30 de camere pentru pacienţi, 3 camere VIP şi 4 saloane post-operatorii, Europe Eye Hospital va oferi servicii oftalmologice complete şi va începe să trateze pacienţii imediat.

Spitalul are o capacitate de examinare de 600 de pacienţi pe zi şi poate realiza anual în jur de 30.000 de operaţii oftalmologice generale şi 25.000 de operaţii cu laser, inclusiv transplante de cornee. Europe Eye va fi dotat cu o clinică de diagnostic şi operaţie mobilă care va ajunge în marile oraşe din România pentru a acorda examinări gratuite şi asistenţă românilor din zone defavorizate, parte a unor programe de creştere a responsabilităţii sociale.

O politică de subvenţionare şi gratuităţi pentru persoanele defavorizate este în curs de finalizare pentru a fi inclusă în cadrul programului naţional de asigurări de sănătate, preţurile serviciilor medicale de la Europe Eye Hospital fiind aliniate la condiţiile pieţei româneşti.

O investiţie de 20 de milioane de euro

Spitalul a fost finalizat într-un timp record, 1 an de zile, prin reabilitatea clădirii fostei Case de Sănătate din Calea Şerban Vodă.

Europe Eye este una dintre cele mai mari investiţii recente în domeniul medical din Romania. Investiţia în spital se ridică la 20 de milioane de euro.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...
Ultima oră
Pe aceeași temă