11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Cum arată noul model SKODA CITIGO, ce dotări are şi cât...

FOTO: Cum arată noul model SKODA CITIGO, ce dotări are şi cât costă

Skoda a lansat în România noul model Citigo, primul al companiei în clasa automobilelor de mici dimensiuni, la preţuri de la 7.955 euro, cu TVA, şi estimează că va vinde în acest an pe piaţa locală 100 de unităţi Citigo, relatează Mediafax.

Citigo este disponibil în doua variante de motorizare, pe benzină, cu trei cilindri, de 1,0 litri şi 60 CP, respectiv 75 CP. Modelul poate fi comandat în două versiuni de caroserie, cu trei, respectiv cinci uşi.

Producătorii Skoda par să pună din ce în ce mai mult accent pe siguranţă. Pe lângă airbag-urile frontale pentru şofer şi pasager, echiparea standard a noului model Citigo cuprinde şi airbag-urile speciale pentru cap & torace pentru protecţia în caz de coliziune laterală a ocupanţilor locurilor faţă, conform Skoda.ro.

În plus, modelul vine cu un nou sistem de frânare. Funcţia de frânare de urgenţă în oraş este activă până la viteza de 30 km/h şi monitorizează spaţiul din faţa maşinii. În cazul în care atenţia şoferului este distrasă de la condus şi nu reacţionează la obstacolul reprezentat de o maşină aflată în faţa sa, sistemul City Safe Drive contribuie la diminuarea intensităţii impactului sau, în cazul ideal, împiedică pe de-a-ntregul producerea unei coliziuni, se arată pe site-ul skoda.ro.

Noul model al constructorului ceh are o lungime de 3,5 metri, o lăţime de 1,6 metri şi o înălţime de 1,48 metri, fiind unul dintre cele mai mici autovehicule din segmentul din care face parte. Volumul compartimentului pentru bagaje este de 251 de litri, conform Mediafax.

Preţul de 7.955 euro este valabil pentru maşina echipată cu motorul de 60 CP, cutie manuală şi caroserie cu trei uşi. În funcţie de dotări şi transmisie, preţurile variază până la 11.055 de euro (pentru motorizare 75 CP, cutie automată, caroserie în cinci uşi).

Maşina a fost lansată la finele anului trecut pe piaţa din Cehia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă