15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Corupţia din RUSIA, surprinsă în fotografii incredibile. Aşa arată dezastrul moral!

FOTO: Corupţia din RUSIA, surprinsă în fotografii incredibile. Aşa arată dezastrul moral!

Corupţia din Rusia a devenit o adevărată legendă şi, în ciuda faptului că fostul stat sovietic s-a eliberat de eticheta de „estul sălbatic” după destrămarea URSS, este încă endemică.

Modul în care corupţia s-a extins ca un flagel şi afectează viaţa ruşilor este aspectul pe care a vrut să-l surprindă fotograful Misha Friedman în proiectul său „Photo51 – Se află corupţia în ADN-ul Rusiei?”.

Friedman s-a născut în Republica Moldova şi s-a mutat la New York, împreună cu familia, în anii ’90. După ce a lucrat în cadrul organizaţiei „Medici fără frontiere” în Darfur, el s-a lansat ca fotograf, iar în 2012 a primit fonduri din partea Institutului Rusiei Moderne cu sediul în SUA pentru a petrece şase luni în încercarea de a se documenta cu privire la corupţia din Rusia, conform Business Insider.

În 2012, organizaţia non-guvernamentală Transparency International a plasat Rusia pe locul 33 din 174 în topul celor mai corupte state din lume.

În sine, cifrele pot să nu însemne nimic, însă, dacă ne gândim că Rusia este o ţară la fel de coruptă ca Papua Noua Guinee, Cambogia, Congo sau Pakistan şi că este chiar mai coruptă decât India, Etiopia sau Tanzania, situaţia pare destul de gravă.

„Mulţi oameni nu-şi dau seama de asta, dar corupţia din Rusia a devenit o instituţie în sine care guvernează toate celelalte instituţii”, scrie Friedman în cadrul unei introduceri a proiectului Photo51.

Corupţia afectează tranzacţiile patron-client, mediul de afaceri şi educaţia, poliţia şi armata, operaţiunile medicale şi judiciare. „Cu timpul, nu puteam trece cu vederea nimic – o clădire, o intersecţie, o fermă abandonată – fără să devin hiper-alert faţă de modul în care corupţia a cuprins fiecare organ al societăţii civile. Într-un fel, nivelul de alertă la care mă aflam oglindea paranoia şi aroganţa care a împins corupţia atât de adânc în vieţile oamenilor”, a declarat Micha Friedman.

Galeria de mai sus reprezintă o selecţie de fotografii realizate de către Micha Friedman pentru a surprinde corupţia din Rusia care a ajuns să cuprindă toate sectoarele societăţii. Daţi click pe fotografii pentru a le mări şi pentru a citi toate informaţiile!

TOP 3 cele mai vizualizate galerii foto din luna februarie:

 
 
 
 
 
 
 
Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă