14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Ceasurile prezentului care par din viitor. Vezi câteva modele fascinante!

FOTO: Ceasurile prezentului care par din viitor. Vezi câteva modele fascinante!

Ne-am obişnuit ca ceasurile de mână să aibă design-uri clasice, cu o curea din piele sau cu o brăţară din metal, iar cadranele par doar de două tipuri: rotunde şi pătrate. Însă industria ceasurilor de mână a evoluat enorm în ultimii ani şi există modele pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Doritorii îşi pot cumpăra un ceas care pare desprins din filmele SF pentru doar câteva sute de euro, însă există modele care se vând pe bandă rulantă cu peste 100 de mii de euro. Design-urile sunt fascinante. Câteva exemple?

Tiwe OLED Wrist

Mai multe punctele albe se plimbă la întâmplare pe ecranul ceasului. Atunci când ceasul este agitat sau când display-ul este atins, punctele albe formează ora exactă.

Binary

Dacă eşti un tocilar ciudat, ceasul ăsta nu poate să-ţi lipsească. Însă trebuie să înveţi, mai întâi, limbajul binar, altfel nu vei reuşi niciodată să afli cât este ora.

Abacus Hands Free Ball

Acest model este incredibil de minimalist şi arată timpul cu ajutorul unei bile de metal care indică ora datorită unui magnet ascuns. Ceasul nu poate arăta niciodată ora exactă, însă este ideal pentru persoanele care caută un ceas cu stil şi care au o relaţie relaxată cu timpul. În vacanţe, se poate dovedi ceasul perfect.

Nixie

Ceasul pare destinat iubitorilor ştiinţei, deoarece timpul este afişat pe nişte tuburi ciudate care seamănă cu nişte neoane. Astfel de tuburi erau folosite la fabricarea calculatoarelor până în anii ’70. Pentru a afişa ora, este necesară doar o simplă scuturare a mâinii.

ON AIR

Acest model are un design incredibil de minimalist. Cifrele de culoare roşie arată minutele, în timp ce poziţia arată ora. Pentru a fixa ora, trebuie să apeşi ecranul ceasului exact în centru timp de 5 secunde până când lumina roşie începe să clipească. Dacă muţi degetul în sus sau în jos, se va seta ora, iar dacă mişti degetul de la stânga la dreapta, se vor modifica minutele.

Fossil Starck

Orele sunt prezentate ca numere, în timp ce minutele completează secvenţial banda circulară, sub formă de inel. Butonul de setări se află în partea din spate a carcasei.

Zihotch

Acest model este făcut special pentru japonezi. Arată ca un telefon vechi, iar pentru a auzi ora exactă în limba japoneză, trebuie să formezi 117.

Time Orbit

Modelul este incredibil de simplu. Ceasul conţine un touchscreen şi prezintă trei linii care se rotesc în jurul ceasulului. O linie prezintă ora, o altă linie prezintă minutele, în timp ce o a treia linie se roteşte foarte repede, arătând secundele.

Luna Crystal

Ceasul este fabricat din cele mai bune materiale şi poate fi purtat mai degrabă ca o bijuterie.

URWERK UR-202 AlTiN

Minutele sunt prezentate cu ajutorul unor indicatoare telescopice, care operează cu ajutorul celor trei „sateliţi” care se rotesc şi arată ora. Un astfel de ceas poate costa peste 100.000 de euro.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă