15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFotbalul constănţean, între performanţă şi eşec

Fotbalul constănţean, între performanţă şi eşec

Prima parte a campionatului Ligii a II-a s-a încheiat excelent pentru trei dintre echipele constănţene şi foarte urât pentru FC Farul.

Eşalonul secund la fotbal s-a încheiat. Ierarhia întrecerii este dominată de două dintre cele patru formaţii constănţene angrenate în competiţie. Viitorul Constanţa, echipă patronată de Gheorghe Hagi ocupă primul loc în clasament şi este la patru puncte de următoarea echipă, Săgeata Năvodari.

Viitorul a avut un tur de campionat în care a făcut şi câţiva paşi greşiţi, dar în cele din urmă, trupa pregătită de Cătălin Anghel se poate considera mulţumită de parcursul din prima parte a întrecerii. Din cele 15 jocuri disputate în tur, Viitorul a câştigat nouă, a pierdut trei şi tot atâtea le-a încheiat la egalitate. Totalul de 30 de puncte le asigură constănţenilor o iarnă liniştită.

O altă formaţie a judeţului care poate fi mulţumită de bilanţul din tur este Săgeata Năvodari. Chiar dacă a avut destule sincope în prima parte a sezonului, trupa pregătită de Constantin Gache a încheiat acolo unde îşi dorea, pe o poziţie promovabilă. Egalul din ultima etapă 0-0 cu liderul Viitorul le-a permis năvodărenilor să urce pe locul secund în ierarhia întrecerii.

Chiar dacă se află pe un loc retrogradabil, Callatis Mangalia se poate mândri cu un final de tur foarte bun care îi permite să spere la salvare. Echipa din sudul litoralului şi-a schimbat complet atitudinea de la venirea pe bancă a lui Mugurel Cornăţeanu. Acest lucru s-a reflectat în rezultatele obţinute, mai ales în ultimele două runde. Callatis a umilit pe Farul, scor 4-0 şi apoi, în ultima etapă, a obţinut primul succes în deplasare, 3-1 pe terenul celor de la Dinamo II. Seria de rezultate pozitive le-a permis mangalioţilor să se apropie la două puncte de un loc ce le-ar permite rămânerea în eşalonul secund.

Două puncte diferenţă, însă în sens opus, are şi Farul. Echipa fanion a fotbalului constănţean a avut un final de an execrabil şi a încheiat prima parte a stagiunii la două puncte de retrogradare. Cele două înfrângeri consecutive le-a schimbat radical obiectivul marinarilor care acum se gândesc să scape de o retrogradare ruşinoasă. 

Analize Se trage linie

Toate cele patru formaţii ale -judeţului urmează să analizeze cele întâmplate în prima parte a campionatului pentru a face o strategie în vederea abordării -returului. Dacă Viitorul şi Săgeata nu au de ce să îşi facă griji, -Farul şi Callatis trebuie să -găsească soluţiile pentru a nu avea probleme mai serioase. „Urmează să analizăm ceea ce s-a petrecut în prima parte a campionatului şi să luăm deciziile necesare pentru un retur cât mai liniştit”, a declarat preşedintele Farului, Marcel Lică. Acelaşi lucru l-au anunţat şi oficialii celorlalte trei echipe ale judeţului angrenate în Liga a II-a.

Cele mai citite

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă