21.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialFostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica rămâne în arest

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica rămâne în arest

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, trimis în judecată pentru luare de mită, rămâne în arest, au decis, vineri, judecătorii Tribunalului Cluj, care au respins cererea acestuia de eliberare sub control judiciar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, judecătorul Petru Urs, a declarat, vineri, că instanţa a respins cererea de eliberare sub control judiciar depusă de Bica, astfel că acesta va fi judecat în continuare în stare de arest.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs în 24 de ore de la pronunţare.

Recursul va fi judecat la Curtea de Apel Cluj.

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, trimis în judecată pentru luare de mită, a cerut, joi, Tribunalului Cluj, să fie eliberat sub control judiciar, susţinând că nu mai există temei legal pentru menţinerea arestului.

În 25 noiembrie, fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica şi femeia de afaceri Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj pentru fapte de corupţie.

Conform procurorilor DNA Cluj, Radu Bica a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar Aspazia Droniuc pentru dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

Procesul în care fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica şi femeia de afaceri Aspazia Droniuc sunt judecaţi pentru luare, respectiv dare de mită, a început în 22 decembrie, la Tribunalul Cluj.

Cele mai citite

Meniul la prânzul din familia Ceaușescu

Despre meniul familiei Ceaușescu s-au spus multe. Ba că era unul elitist, alcătuit din delicatese, ba dimpotrivă, că era unul simplu. În continuare...

Vulnerabilitate? Adjunctul directorului SRI a fost trecut în rezervă, astfel că SRI are vacant și postul de director și un post de director adjunct

Președintele Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă pe unul dintre directorii adjuncți ai SRI, ceea ce face ca, în SRI, să fie vacante simultan...

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă