26.4 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialFostul preşedinte tunisian Ben Ali a fost condamnat la 35 de ani...

Fostul preşedinte tunisian Ben Ali a fost condamnat la 35 de ani de închisoare

Zine el Abidine Ben Ali, fostul preşedinte al Tunisiei, acuzat de delapidare şi deturnarea activelor de stat, a fost condamnat, ieri, în lispă, la 35 de ani de închisoare, anunţă Die Welt. El şi soţia sa vor trebui să plăteasca suma de 46 de milioane de euro.

Procesul, care a avut loc în absenţa dictatorului, a durat doar o zi.

Pe 14 ianuarie Ben Ali şi soţia acestuia, Leila, s-au refugiat în Arabia Saudită în urma unui protest popular. Ben Ali a susţinut în tot acest timp că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate şi că percheziţiile efectuate la biroul şi reşedinţa acestuia sunt doar procese menite să îl discrediteze.

Pe lângă acuzaţiile respective, Ben Ali mai este menţionat şi în dosare care se referă la descoperirea de arme şi droguri în palatul prezidenţial de la Cartagina. Avocaţii săi au cerut mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti apararea, motiv pentru care acest proces va începe abia pe 30 iunie.

Alte anchete care îl privesc pe fostul preşedinte tunisian se referă la cazuri de omucidere, abuz de putere, trafic cu obiecte arheologice nedeclarate. În cazul în care Ben Ali va fi găsit vinovat, el ar putea fi condamnat la moarte.

În luna august, vor începe şi procesele împotriva fostului preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, care se află în prezent în arest preventiv.

 

Cele mai citite

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...

De azi încep sancțiunile pe e-Factura

Nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional RO e-Factura se sancţionează conform Legii 296/2023, iar amenzile variază între 1.000...

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...
Ultima oră
Pe aceeași temă