24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialSCANDAL în fotbal: Fostul medic al Naționalei se plânge de discriminare la...

SCANDAL în fotbal: Fostul medic al Naționalei se plânge de discriminare la UEFA și FIFA

Un fost medic al naționalei române de fotbal, Pompiliu Popescu, a semnalat Federația Intenațională de Fotbal (FIFA) și Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) cu privire la o serie de acțiuni discriminatorii și ilegale, care ar fi fost comise de președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, informează Mediafax.

Medicul a precizat, în scrisorile adresate preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, şi secretarului general interimar al UEFA, Theodore Theodoridis, Pompiliu Popescu, că a fost înjosit şi discriminat de către Răzvan Burleanu, care i-a îngrădit dreptul la exprimare liberă.

„Dl. Burleanu, care ţine foarte mult la imaginea sa şi-a motivat public decizia de a ne destitui cu numai 1 lună înainte de primul nostru meci la EURO, printr-o serie de neadevăruri unele din ele înjositoare şi discriminatorii, afirmând despre persoana mea că << Dr. Popescu aparţine unei lumi DECREPITE >> (=îmbătrânite, ramolite, sclerozate) ce a adus ofensă la scară naţională a tuturor valorilor intelectuale din această vârstă, contravenind principiilor sacre de combatere a DISCRIMINĂRII, XENOFOBIEI şi RASISMULUI ale UEFA, FIFA şi UE şi totodată a încălcat dreptul la exprimare liberă pe care îl are orice cetăţean din UE”, susţine Pompiliu Popescu.

Totodată, Pompiliu Popescu a precizat că  nici el, nici restul personalului medical, nu au primit bonusul financiar, conform contractelor, din banii oferiţi de UEFA.

Am decis să am o discuţie cu Burleanu Marian-Răzvan, în urma căreia mi-a reproşat că am dezvăluit în presă faptul că nu ni s-au onorat drepturile financiare, şi ca urmare a hotărât demiterea mea şi a întregului staff medical (09.05.2016) şi imediat au procedat la achitarea integrală a premiului meu conform contractului şi diminuarea drastică a sumelor celor 5 kinetoterapeuţi din staff (aceştia au primit doar 5% faţă de 25% cât aveau de primit)”, a mai spus medicul.

În aceste condiții, Popescu consideră că preşedintele FRF a comis un abuz în serviciu: „Preşedintele Asociaţiei Naţionale, dl. Burleanu, este ilegitim în lumea fotbalului românesc, domnia sa provenind din influenţa politicului în conducerea Asociaţiei Române de Fotbal (dl. Burleanu a fost consilier politic al fostei administraţii prezidenţiale). Această influenţă politică se observă prin apariţiile publice ale d-lui Burleanu alături de diverşi politicieni, în dorinţa acestuia de a se legitima şi de a transmite semnale de <<forţă>> electoratului din fotbal”, a adăugat el.

Totodată, fostul medic al echipei naționale de fotbal a susținut că „în fotbalul românesc se petrec lucruri care excedează regulamentelor şi directivelor FIFA, UEFA şi UE, actuala conducere fiind apanajul unor elemente externe care doresc îndepărtarea din conducerea fotbalului românesc a sportivilor de înaltă performanţă care au trudit pe terenul de sport, cu sacrificii foarte mari, sacrificându-şi tinereţea, sănătatea şi timpul petrecut alături de familiile lor, pe altarul performanţei sportive”.

Doctorul Pompiliu Popescu a fost medicul echipei naţionale de fotbal a României din 1990 până în 9 mai 2016.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă