20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialFostul inspector al ITM Argeş Florian Anghelina, trimis în judecată pentru luare...

Fostul inspector al ITM Argeş Florian Anghelina, trimis în judecată pentru luare de mită

Fostul inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Argeş Florian Anghelina, inculpat şi în dosarul omului de afaceri Cornel Penescu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un alt dosar în care este acuzat de luare de mită.

 

Florian Anghelina este acuzat că ar fi luat mită în 2007, “sub forma unui sejur pe litoralul românesc”, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi de a favoriza firma omului de afaceri Said Salah, de asemenea trimis în judecată pentru dare de mită, anunţându-l când ITM Argeş urmează să efectueze controale, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, în cursul anului 2008, Florian Anghelina a acceptat promisiunea reprezentanţilor a două societăţi comerciale de a-i da, cu titlu de mită, mai multe produse alimentare şi nealimentare “pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu fie prin omisiunea de a constata nereguli, fie prin anunţarea controalelor”.

Procurorii au instituit sechestru asupra unor bunuri mobile aparţinând celor doi inculpaţi, în vederea confiscării.

Florian Anghelina a fost trimis în judecată în decembrie 2011, iar primul termen de judecată va fi în 5 ianuarie 2012, la Tribunalul Argeş.

Într-un alt dosar, procurorii Serviciului Teritorial DNA Piteşti i-au trimis în judecată, în 29 septembrie 2009, pe Florian Anghelina şi Cornel Penescu, pentru luare şi, respectiv, dare de mită. Cornel Penescu este acuzat că i-a dat lui Florian Anghelina suma de 1.000 de lei, pentru ca acesta să efectueze un control superficial la sediul societăţii Pic, în urma căruia să nu constate încălcările legislaţiei muncii şi să nu aplice sancţiuni contravenţionale.

Iniţial, procesul s-a judecat la Tribunalul Argeş, însă în urma unei decizii a instanţei supreme a fost strămutat la Tribunalul Olt. Următorul termen de judecată în acest proces va avea loc în 16 ianuarie.

Cele mai citite

Un sfert din liniile STB vor circula pe trasee modificate în acest weekend

Majoritatea troleibuzelor, un sfert din tramvaie și o parte semnificativă din autobuze vor circula pe trasee modificate în acest weekend (11 și 12 mai...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Datorie uriașă a Primăriei Capitalei la ELCEN. Nicușor Dan spune că a scos municipalitatea din faliment, dar s-au acumulat restanțe de un miliard

Compania Municipală Termoenergetica, instituție subordonată Primăriei Capitalei, a ajuns la o datorie uriașă către Electrocentrale București (ELCEN) a transmis furnizorul de agent termic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă