13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFost șef al Serviciului Rutier al IPJ Mureș, cercetat de DNA pentru...

Fost șef al Serviciului Rutier al IPJ Mureș, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu

Un fost şef al Serviciului Rutier din cadrul IPJ Mureş, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

"În cursul lunii octombrie 2015, inculpatul Archiudean Toader-Lucian, comisar şef de poliţie (…), la solicitarea unei persoane ce fusese sancţionată pentru săvârşirea unei contravenţii la regimul circulaţiei (lipsă poliţă valabilă de asigurare obligatorie) a dispus remiterea, către aceasta, a unei copii a certificatului de înmatriculare emis de autorităţile franceze, reţinut pentru fapta constatată, lucru ce a condus la obţinerea, în mod ilegal, a autorizării provizorii în circulaţie a autovehiculului respectiv", se arată într-un comunicat al DNA.

Anchetatorii mai arată că, pe data de 23 octombrie 2015, la solicitarea aceluiaşi contravenient şi în urma unei adrese trimise de acesta către Serviciul Rutier, comisarul şef Archiudean a dispus trimiterea certificatului de înmatriculare în original la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Mureş (SPCRPCIV). Această acţiune a condus la crearea posibilităţii înmatriculării definitive pe teritoriul României a respectivului autovehicul, lucru care s-a şi întâmplat la data de 12 noiembrie 2015. 

Mai mult, procurorii arată că "acţiunile inculpatului au fost de natură să producă un folos necuvenit pentru proprietarul autoturismului, întrucât, în condiţiile respectării normelor legale, înmatricularea nu ar fi fost posibilă. Totodată, a fost cauzată o vătămare a intereselor legitime ale Instituţiei Prefectului judeţului Mureş, reprezentată prin SPCRPCIV Mureş, vătămare manifestată prin alterarea corectitudinii evidenţei înmatriculării în circulaţie a autovehiculelor pe teritoriul României". 

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Mureş. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă