25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFost profesor de religie din Târgu Jiu, trimis în judecată pentru cămătărie

Fost profesor de religie din Târgu Jiu, trimis în judecată pentru cămătărie

Fostul profesor de religie din Târgu Jiu, arestat în noiembrie pentru cămătărie, a fost trimis în judecată, joi judecătorii prelungind mandatul de arestare preventivă în cazul acestuia, informează Mediafax.

Fostul profesor de religie Ion Laurenţiu Bâcoi a fost trimis în judecată în stare de arest de Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu, pentru mai multe fapte de cămătărie.

De asemenea, judecătorii au prelungit mandatul de arestare preventivă emis pe numele său.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, bărbatul este acuzat că a împrumutat cu bani mai multe persoane din oraş, cărora le cerea apoi dobânzi de cel puţin 20 la sută din valoarea împrumutului.

Bărbatul încheia acte notariale cu persoanele respective, acestea angajându-se să restituie banii la anumite termene.

Potrivit rechizitoriului, într-unul dintre cazuri, Bâcoi a încheiat un act notarial cu una din victime pentru suma de 30.000 de lei, iar după câteva zile a chemat-o pe aceasta din nou la notar, spunându-i că trebuie să facă un nou contract în care să figureze şi soţul. Femeia a semnat împreună cu soţul său pentru restituirea unui împrumut de 36.000 de lei, diferenţa de 6.000 de lei reprezentând dobânda pentru cele câteva zile dintre semnarea celor două contracte.

În cele din urmă, cei doi soţi au aflat că ambele contracte încheiate la notar sunt valabile şi trebuie să îi restituie fostului profesor de religie suma de 66.000 de lei, aceştia depunând plângere la Poliţia Gorj.

Conform rechizitoriului, la Poliţia Gorj au fost înregistrate mai multe plângeri împotriva lui Bâcoi, reclamaţiile fiind făcute în special în toamnă. Persoanele care nu plăteau sumele convenite erau ameninţate cu moartea. Astfel, una dintre victime a achitat o dobândă de 300.000 de lei, după care a depus plângere la Poliţia Gorj, cerând o anchetă.

Ion Laurenţiu Bâcoi a fost reţinut şi arestat preventiv în luna noiembrie, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 300 de lei de la o persoană, banii respectivi reprezentând dobânda la un împrumut de 1.500 de lei luat anterior de la fostul profesor de religie.

Flagrantul a fost organizat de poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţene Gorj.

Bâcoi nu a vrut să recunoască faptele de care era acuzat, însă anchetatorii i-au arătat că pe o parte dintre bancnotele pe care le avea în buzunar era inscripţionat cu cerneală fluorescentă cuvântul “camătă”.

Ion Laurenţi Bâcoi a fost până în anul 2011 profesor de religie la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, unde a fost implicat într-un scandal. El a fost acuzat de elevi că le adresa cuvinte jignitoare, le vindea diferite bunuri aduse din străinătate şi nu avea un comportament adecvat meseriei de profesor.

În urma acuzaţiilor, Consiliul Eparhial din cadrul Mitropoliei Olteniei i-a restras acestuia dreptul de a mai preda religia în şcoli. Bărbatul a contestat în instanţă această decizie.

Curtea de Apel Craiova a respins, în vara anului trecut, cererea formulată de fostul profesor de religie, decizia fiind reconfirmată anul acesta de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai citite

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...

Gata cu vacanța de Paște. Românii se întorc acasă

Coloane de autovehicule care se întind pe câţiva kilometri au fost observate pe principalele artere rutiere din orașul bulgăresc Ruse, situat la granița cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă