29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialFost campion mondial la box profesionist, împușcat mortal în Atlanta

Fost campion mondial la box profesionist, împușcat mortal în Atlanta

Un fost campion mondial la box profesionist, O’Neil Bell, a murit, miercuri, după ce a fost împușcat în timpul unui jaf, la coborârea dintr-un autobuz, informează Mediafax.

Supranumit „Supernova”, fostul campion WBC, WBA şi IBF, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit mort, după miezul nopţii, de un poliţist din Atlanta.

Bell era întins la pământ, pe stradă, alături de un alt bărbat, care a fost de asemenea împuşcat, dar care a supravieţuit. Acesta din urmă a fost transportat la spital şi le-a povestit poliţiştilor că au fost împuşcaţi în timp ce erau jefuiţi când coborau din autobuz. Fostul boxer a decedat la locul atacului. Nicio persoană nu a fost arestată în acest caz încă, poliţia fiind de părere că în acţiunea criminală au fost implicaţi doi atacatori.

Născut în Jamaica, Bell a devenit campion WBA, WBC şi IBF la categoria semigrea în 2006, după ce l-a învins, prin KO în repriza a zecea, pe francezul Jean-Marc Mormeck, la Madison Square Garden din New York. Mormeck şi-a luat revanşa anul următor, învingându-l la puncte pe Bell, la Levallois.

În Franţa, Bell a fost foarte nemulţumit de decizia arbitrilor judecători de a-l declara în unanimitate câştigător pe adversarul său şi a încercat să se încaiere cu Mormeck la conferinţa de presă de după meci, fiind cu greu oprit de bodyguarzi.

Supranumit „Supernova”, Bell a înregistrat în carieră 27 de victorii, 25 prin KO, de patru ori a încheiat la egalitate şi înregistrat o înfrângere. El a luptat ultima dată în decembrie 2011, când l-a învins pe Rico Cason, prin KO în repriza 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă