17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecial"Formalitatea" trebuie indeplinita in Giulesti!

“Formalitatea” trebuie indeplinita in Giulesti!

Rapid a jucat cu multa teama meciul de la Rotterdam, desi presiunea tribunelor era “eliminata” de decizia UEFA de a se juca cu portile inchise, iar Feyenoord a demonstrat pe parcursul celor 90 de minute de joc faptul ca e departe de “sperietoarea” cu care giulestenii au fost avertizati dupa tragerea la sorti. E drept, pana la urma a iesit bine pentru giulesteni, acest 1-1 inregistrat pe terenul adversarei insemnand un pas imens pentru calificarea in grupele competitiei, numai ca, obiectiv vorbind, Rapid ar fi putut castiga la Rotterdam si ar fi putut fi acum ca si calificata in grupe! Era nevoie de mai multa incredere, de mai mult tupeu si, poate, de cativa jucatori exponentiali care sa poata sa decida meciul pe cont propriu. Asa cum a facut-o tanarul Vasilache, un fotbalist care poate ajunge departe daca se leapada de “activitatile” extrasportive si se concentreaza pe fotbal.

“Feyenoord nu e Valerenga”, sustine Copos

Patronul FC Rapid, George Copos, apreciaza “ca Feyenoord nu e Valerenga”, lasand sa se inteleaga ca remiza obtinuta de Rapid la Rotterdam este mai valoroasa decat victoria Stelei de la Oslo. “Jucatorii s-au daruit foarte mult si se poate spune ca au meritat acest rezultat. A fost o surpriza placuta pentru mine, desi in acelasi timp pot spune ca ma asteptam sa joace asa. Asta e valoarea lor, de altfel. Si sa nu uitam totusi ca Feyenoord este Feyenoord, nu este Valerenga”, a declarat George Copos. Intrebat daca este multumit de jocul echipei, patronul clubului giulestean a raspuns: “E greu de spus… Dar este bine ca acest rezultat de egalitate ne da un nou moral”.
Copos a precizat ca accederea in grupele Cupei UEFA a tuturor celor trei echipe ar fi cel mai mare succes pentru fotbalul romanesc din ultimii ani. “Ar fi extraordinar de frumos daca toate cele trei echipe romanesti s-ar califica in grupele Cupei UEFA. Ar fi cu siguranta cel mai mare succes pentru fotbalul romanesc in ultimii ani”, a mentionat oficialul FC Rapid.

Erwin Koeman e dezamagit

Antrenorul formatiei Feyenoord Rotterdam, Erwin Koeman, s-a aratat dezamagit de rezultatul partidei cu Rapid din prima mansa a turului intai al Cupei UEFA. “Este un rezultat dezamagitor. Este clar ca lipsa suporterilor a fost un dezavantaj pentru noi, insa nu reprezinta o scuza pentru semiesecul echipei mele”, a declarat Koeman dupa meci.
Tehnicianul olandez a remarcat “apararea compacta” a formatiei Rapid. “Am inceput bine, am avut cateva ocazii bune de a inscrie in a doua repriza, insa pe parcurs jocul a lancezit, iar apararea compacta a Rapidului ne-a pus si mai tare in dificultate. Un moment de neatentie a fost de ajuns pentru ca Rapid sa egaleze si sa ne strice seara”, a precizat Koeman.
Editia electronica a ziarului “De Telegraaf” critica evolutia jucatorilor olandezi. “Kuyt si Kalou au primit putine pase, iar atunci cand le-au primit, au avut putin spatiu la dispozitie pentru a le fructifica. Feyenoord a jucat neglijent, iar acest lucru i-a inspirat pe romani”.
“Vasilache impiedica echipa Feyenoord”, a titrat site-ul UEFA. “Feyenoord va avea o mansa secunda dificila in Romania, dupa ce a remizat pe teren propriu cu Rapid. Feyenoord, detinatoarea Cupei UEFA in sezonul 2001/2002, a luat avantajul in minutul 40, dupa un gol superb al lui Dirk Kuijt, insa Rapid a egalat prin golul din penalti marcat de Ciprian Vasilache, in minutul 74. Noul intrat Vasilache a oferit un gol crucial Rapidului in vederea meciului retur”, noteaza sursa citata.
Returul din Giulesti trebuie sa ne arate, in sfarsit, ca Rapid stie sa joace pe teren propriu si in cupele europene. Giulestenii au realizat rezultate remarcabile in ultimii ani in deplasarile europene de la Liverpool, Paris (cu PSG) sau Arnhem (cu Vitesse), dar de fiecare data au pierdut acasa. A venit momentul sa nu se mai intample asta!

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Unul dintre liderii grupării Hells Angels din România a fost prins în Spania

O anchetă germano-spaniolă, sprijinită de Europol, a vizat o rețea infracțională implicată în traficul de droguri și de arme de foc. Liderul rețelei coordona...
Ultima oră
Pe aceeași temă