25 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialFord şi-a redus datoriile cu patru miliarde de dolari

Ford şi-a redus datoriile cu patru miliarde de dolari

Producătorul auto american Ford Motor Co a anunţat că va achita încă patru miliarde de dolari din datoria sa imensă, transmite AP. Potrivit Agerpres, compania va achita 3,8 miliarde de dolari în numerar fondului United Auto Workers, care plăteşte asistenţa medicală pentru angajaţii pensionaţi. De asemenea, Ford va achita 255 milioane de dolari în dividende pentru acţiuni preferenţiale, care au fost amânate din cauza dificultăţilor provocate de criza financiară.

Ford susţine că aceste plăţi reprezintă o dovadă de încredere că planurile de restructurare funcţionează. Prin aceste plăţi datoria Ford se va reduce la aproximativ 27 miliarde de dolari. La 31 martie, compania americană avea datorii de 34 miliarde de dolari. Compania a împrumutat peste 23 miliarde de dolari pentru a evita falimentul şi a depăşi efectele crizei economice mondiale. Dar, recent, compania americană a anunţat vânzări record şi al patrulea trimestru consecutiv în care a obţinut profituri.

Ford Motor Co a înregistrat în primul trimestru din 2010 un profit peste aşteptări, de 2,1 miliarde de dolari, şi a decis să-şi revizuiască în creştere estimările, pentru ansamblul anului 2010, aşteptându-se să înregistreze ‘profituri solide’ în acest an. Anterior, directorul general de la Ford, Alan Mulally, a anunţat că Ford va reveni la o profitabilitate solidă în anul 2011. În septembrie 2009, uzina Ford de la Craiova a demarat producţia utilitarei uşoare Ford Transit Connect. Grupul american Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în septembrie 2007, când a achiziţionat de la statul român 72,4 la sută din companie, suma plătită fiind de 57 de milioane de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă