3.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialFocar de gripă aviară, într-o localitate prahoveană. Aproximativ 200 de păsări au...

Focar de gripă aviară, într-o localitate prahoveană. Aproximativ 200 de păsări au fost sacrificate

Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor a confirmat, luni, un focar de gripă aviară într-o gospodărie din localitatea prahoveană Balta Doamnei, după ce unui localnic i-au murit mai multe păsări. Astfel, 200 de păsări au fost sacrificate, informează Mediafax.

Un focar de gripă aviară a fost confirmat într-o gospodărie din Balta Doamnei, judeţul Prahova, unde unui localnic îi muriseră mai multe păsări, iar în urma confirmării focarului peste 200 de păsări au fost sacrificate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit DSVSA Prahova, săptămâna trecută, un localnic din Balta Doamnei s-a prezentat la laborator cu un cadavru de gâscă din propria gospodărie, unde mai multe păsări au fost găsite moarte. În urma analizelor, a fost confirmat focarul de gripă aviară.

Asfel, DSVSA Prahova a decis sacrificarea a peste două sute de păsări, stabilind, totodată, zona de protecţie de trei kilometri în jurul focarului, iar zona de supraveghere de zece kilometri. Totodată, medicii veterninari vor face inspecţii în toate gospodăriile populaţiei din zona de protecţie şi au interzis organizarea de târguri sau expoziţii de păsări şi animale.

În ianuarie, autorităţile sanitar-veterinare din Prahova au confirmat un focar de gripă aviară după ce în gospodăria din satul Loloiasca a primarului comunei Albeşti – Paleologu mai multe păsări au murit.

 

 

 

Cele mai citite

Cătălin Drulă: Dosarul privind achiziția de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar" pe care l-a văzut...

28 noiembrie, ziua cea mare a Bucovinei! Se împlinesc 105 ani de la unirea cu țara

1918 a fost un an deosebit. România a fost la un pas să dispară ca stat, dar a terminat să fie mai mare...

Israelul anunță că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni

Autoritatea penitenciară israeliană a anunţat în cursul nopţii trecute că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni, la câteva ore după ce Hamas a eliberat...
Ultima oră
Pe aceeași temă