20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialFloreasca Park a câștigat premiul “Proiectul Verde al Anului” în cadrul...

Floreasca Park a câștigat premiul “Proiectul Verde al Anului” în cadrul Galei Premiilor RoGBC

Clădirea de birouri Floreasca Park, dezvoltată de Portland Trust a câștigat premiul „Proiectul Verde al Anului” în cadrul galei Premiilor RoGBC pentru Clădirile Verzi  care s-a desfășurat în București în data de 12 iunie 2014. Acest eveniment recunoaște și  premiază anual liderii din industria construcțiilor verzi, care au o puternică orientare către dezvoltare sustenabilita.

 Floreasca Park se remarcă drept una dintre cele mai verzi clădiri de birouri din București, cu o performanță la cele mai înalte standarde, atât în ceea ce privește sustenabilitatea cât și profitabilitatea. Floreasca Park a primit calificativul EXCELENT, potrivit standardelor BREEAM. Clădirea de birouri beneficiază de cel mai mare sistem subteran de pompe de căldură geotermală din România și de un set important de tehnologii inovatoare verzi (ex. răcire pe timp de noapte, iluminarea cu LED-uri în zone publice, lifturile cu sistem de control Miconic, uscătoare automate de mână Dyson etc).

 Sistemul subteran de pompe de căldură geotermal este primul sistem de acest gen adoptat în cadrul unui proiect de clădiri de birouri din București, acesta producând economii financiare semnificative pentru a chiriași, de până la 40% mai puțină energia utilizată pentru încălzire și răcire. Datorită tehnologiilor verzi inivative implementate la Floreasca Park proiectul are un impact redus asupra mediului înconjurător, prin reducerea semnificativă a amprentei de carbon.

Prin proiectul Floreasca Park, dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a câștigat la începutul anului alte două premii importante:  “Best Office Building of The Year” în cadrul galei Central and Eastern European Quality Awards (CEEQA), care s-a desfășurat în Varșovia și premiul “Office Development of the Year” în cadrul celei de-a IX-a ediții a Europaproperty SEE Real Estate Awards Gală & Forum România, din București. De asemenea, în 2013, Portland Trust a câștigat tot pentru clădirea de birouri Floreasca Park premiul SEE Green Building – "Certificat BREEAM – Etapă de Proiectare" înmânat în cadrul Galei Premiilor SEE Real Estate Awards pentru anul 2012 și premiul „Best Office Development of the Year” primit în cadrul evenimentului CIJ Awards România.

Floreasca Park – www.floreascapark.ro – este cea de-a cincea construcție pe care Portland Trust a dezvoltat-o în România. Astfel, cu cei aproximativ 40.000 mp de spații pentru birouri, Floreasca Park reprezintă 15% din cei 260.000 mp construiți și închiriați de companie, începând din anul 1999. 

Cele mai citite

VIDEO. Trei morți și mai mulți răniți după ce un autobuz a căzut în râul Moika din Sankt Petersburg

Trei pasageri ai unui autobuz au murit, iar alți șase sunt internați de urgență la spital, după ce autobuzul în care se aflau a...

VIDEO. E gata! Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat au pus punct relației. “Viața merge înainte, indiferent de orice”

Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus "adio" după o relație frumoasă de trei ani. Tot ce e frumos are și un sfârșit. Cu...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă