11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024

Flash

Bazinul din Floreasca, in sfarsit utilizabil pentru poloisti

A doua tentativa de repunere in functiune a centralei termice a Salii Floreasca, care a avut loc in prezenta consilierului prezidential Octavian Belu, a fost incununata cu succes, dupa mai bine de trei luni bazinul din cadrul incintei fiind in sfarsit in stare de functionare. “Am fost de fata cand s-au facut ultimele probe, cand s-au verificat duritatea apei sau presiunea in instalatie. Sunt bucuros ca in sfarsit am realizat ceva concret pentru sport de cand sunt consilier prezidential”, a marturisit Octavian Belu satisfacut de rezultatul interventiei sale in problema bazinului din Floreasca. Ieri apa avea 23 de grade, dar era inca prea rece pentru antrenamentele nationalei de polo, care peste o saptamana va participa la Imperia (Italia) la turneul de calificare la Campionatele Europene din toamna. Foarte probabil, insa, in cursul zilei de astazi apa va atinge temperatura optima pentru ca elevii lui Vlad Hagiu, antrenorul reprezentativei de polo, sa efectueze in sfarsit cateva antrenamente cu poarta in fata.

Lidia Simon, din nou in cursa

Lidia Simon va participa la sfarsitul saptamanii la cursa de zece mile de la Washington, competitie dotata cu premii totale de 31.500 dolari. “Credit Union Ten Mile Run”, cum este denumita de americani intrecerea din capitala SUA, va aduna aproximativ 10.000 de participanti, conform estimarilor organizatorilor, si, in premiera, startul cursei feminine profesioniste se va da cu 10 minute inaintea celorlalti concurenti. Lidia Simon va avea doar 25 de adversare pe masura ei, printre acestea numarandu-se rusoaicele Olga Romanova, Alevtina Ivanova si Lidia Grigorieva, iar daca va inregistra un rezultat bun, va putea reintra in vederile conducerii federatiei noastre de specialitate pentru Campionatele Europene din vara de la Goteborg. “Abia asteptam sa fuga bine. Nu trebuie neaparat sa castige in America, ci sa demonstreze ca poate reveni printre cele mai valoroase patru maratoniste ale Romaniei, pentru ca atatea vor fi incluse in echipa care va lua statul la Europene”, a spus ieri Constantin Mihail, directorul tehnic al FR Atletism.

Campionatul National de raliuri debuteaza la Brasov

Sezonul 2006 al Campionatului de raliuri al Romaniei va debuta, la sfarsitul saptamanii, cu Raliul Brasovului “Urban”, ce se va desfasura pe asfalt, fiind prevazut cu opt probe speciale. Etapa de la Brasov va debuta vineri, cu doua probe speciale, Valea Cetatii si Paraul Rece, care insumeaza 20,20 km. Sambata se vor derula celelalte sase speciale, doua dintre ele, Poiana Brasov si Paraul Rece, fiind parcurse de doua ori in acelasi sens, in timp ce speciala dintre Poiana Marului si Sinca Noua va fi parcursa in ambele sensuri. Raliul Brasovului “Urban” insumeaza un traseu de 297 kilometri, din care 104 kilometri de probe speciale derulate pe asfalt. Potrivit organizatorilor, la startul Raliului Brasovului s-au inscris 63 de echipaje. Editia din acest an a Campionatului de raliuri al Romaniei este organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, infiintata in 2005.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă