21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024

Flash

Olaroiu, in Olanda

Noul antrenor al Stelei, Cosmin Olaroiu, pleaca in Olanda pentru a urmari in aceasta seara partida Heerenveen – Ajax, in care va vedea viitoarea adversara a ros-albastrilor in Cupa UEFA. Olaroiu se va intoarce in tara maine seara.


Gimnastele, in mini-vacanta de Revelion

Dupa sapte zile de vacanta, cat au avut cu ocazia sarbatorilor Craciunului, cele 22 de componente ale lotului national feminin de gimnastica vor avea din nou cateva zile libere de Revelion. Echipa se va reuni pe data de 3 ianuarie la Deva, urmand ca a doua zi dimineata sa aiba loc o prima sedinta tehnica, impreuna cu antrenorii echipei, coordonati de Nicolae Forminte.
La prima intalnire de lucru din 2006, gimnastele vor afla programul de pregatire si parcursul acestuia in perspectiva Campionatului European de la Volos (Grecia), care va avea loc la sfarsitul lunii aprilie 2006. Forminte s-a declarat nemultumit ca de sarbatori fetele s-au ingrasat, asa ca prima etapa a antrenamentelor, care va dura o saptamana, va consta in readaptarea lor la efort, acumulare de forta si revenirea la greutatea optima.
Gimnastele se vor pregati in regim centralizat, antrenorul coordonator apreciind ca un asemenea program reprezinta “o necesitate”, prin prisma conditiilor existente la Deva.
“Ma indoiesc ca alte cluburi din tara au conditiile de la Deva. Avem nevoie de o pregatire in care conditiile sunt asigurate la cote maxime, pentru obtinerea de performante”, a afirmat Nicolae Forminte.
In ceea ce le priveste pe fostele componente ale lotului national de gimnastica senioare, o decizie privind pregatirea acestora este asteptata din partea Biroului Federal al Federatiei Romane de Gimnastica.
Pentru CE de la Volos, antrenorul Nicolae Forminte se bazeaza in special pe trei gimnaste, Sandra Izbasa, Steliana Nistor si Andreea Muntean, si este optimist in ceea ce priveste sansele la medalii. “Pana in aprilie avem foarte putin timp, dar, daca Muntean si Nistor vor fi valide, vom avea o echipa care sa emita pretentii la podium; daca nu, ne vom orienta spre individual compus si aparate”.


Elena Isinbaeva si Roger Federer – sportivii europeni ai anului 2005

Atleta rusa Elena Isinbaeva si jucatorul elvetian de tenis Roger Federer au fost desemnati, pe baza voturilor asociatiilor nationale, sportivii europeni ai anului 2005, in ancheta Uniunii Europene a Presei Sportive (UEPS), aflata la a 22-a editie. Roger Federer, la a doua “numire” consecutiva, a acumulat 41 de puncte, fiind urmat de spaniolul Fernando Alonso (Formula 1) – 28 p si biatlonistul norvegian Ole Einar Bjoerndaelen – 18 p. Atleta rusa, de 23 de ani, Elena Isinbaeva, campioana mondiala in 2005 si detinatoarea recordului mondial la prajina, a obtinut 51 de puncte, devansandu-le pe Carolina Klueft (Suedia, heptatlon, campioana mondiala) – 17 p si Kim Clijsters (Belgia, tenis) – 16 p. Reamintim ca, in 1999, trofeul pentru cea mai buna sportiva europeana i-a revenit atletei Gabriela Szabo (Romania).

Cele mai citite

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Oțelul, victorie la limită împotriva lui FC Hermannstadt

Oţelul Galaţi s-a impus în fața celor de la FC Hermannstadt cu scorul de 1-0, pe teren propriu, în etapa a șaptea a play-out-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă