17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialFiul lui Sile Cămătaru şi alţi doi locotenenţi ai acestuia au fost...

Fiul lui Sile Cămătaru şi alţi doi locotenenţi ai acestuia au fost reţinuţi

Marius Balint, fiul lui Sile Cămătaru, Nuredin Beinur şi un alt locotenent al lui Vasile Balint au fost reţinuţi, marţi, de procurori, în dosarul în care sunt suspectaţi de implicare în proxenetism, evaziune fiscală, furt şi alte infracţiuni cu violenţă, potrivit Mediafax.

Potrivit Poliţiei Capitalei, Marius Balint, zis “Mario”, Nuredin Beinur şi Ricardo B. au fost reţinuţi până în prezent în această cauză.

Anchetatorii continuă audierile în acest caz.

Poliţiştii au descins, marţi, în sudul Bucureştiului, la locuinţele a nouă locotenenţi ai lui Vasile Balint, zis Sile Cămătarul – condamnat la 13 ani de închisoare -, care se ocupau de cămătării şi proxenetism, fiind coordonaţi din detenţie de interlop.

Potrivit Poliţiei Capitalei, cei nouă locotenenţi ai lui Vasile Balint colectau taxe de protecţie, fiind implicaţi în proxenetism, evaziune fiscală, furt şi alte infracţiuni cu violenţă.

Sile Cămătaru se află în închisoare, după ce Judecătoria Sectorului 4 i-a respins, în 24 noiembrie, cererea de liberare condiţionată în dosarul în care este condamnat la 13 ani de detenţie pentru săvârşirea de fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.

În aprilie 2008, fraţii Vasile şi Ion Balint (Sile şi Nuţu Cămătaru), mama acestora, precum şi alte rude ale acestora au fost condamnaţi pentru sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism. Nuţu Cămătaru a fost condamnat definitiv, la începutul lunii martie 2009, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat pentru complicitate la înşelăciunea lui Shaul Peleg, într-un caz amplu de crimă organizată privind fapte de proxenetism, sechestrre de persoane, şantaj, înşelăciune, cămătărie, recuperări de bani, încasări de taxe de protecţie. Sile Cămătaru a fost condamnat de instanţa supremă la 13 ani de detenţie.

În 28 mai 2010, Ion Balint a părăsit închisoarea.

Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...
Ultima oră
Pe aceeași temă